POMOGAO SVOM GOLMANU

Ronaldo ponovo u centru pažnje: Postigao gol, pa signalizirao De Hei gdje će Noble šutirati penal

Kamere su snimile Portugalca kako pokazuje Špancu gdje će ići penal fudbalera Vest hema

Slavlje Ronalda i De Hee nakon utakmice. TWITTER

E. Ćosić

19.9.2021

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo (Cristiano) ponovo je dospio u centar pažnje. Osim što je postigao novi gol, Ronaldo je u posljednjim sekundama meča pomogao svom golmanu Davidu De Hei (De Gea) da pročita namjeru Marka Nobla (Noble) i odbrani mu jedanaesterac.

"Crveni đavoli" su preokrenuli rezultat na krilima golova Ronalda i Džesija Lingarda (Jesse), ali su onda "Čekičari" imali priliku da se vrate u utakmicu. Dosuđen je jedanaesterac nakon što je Luk Šo (Luke Shaw) igrao rukom, a loptu je namijestio Nobl koji je u igru ušao samo da izvede kazneni udarac. 

Nobl je šutirao u lijevu golmanovu stranu, ali je uputio loš šut. Bila je to polu-visoka lopta, onu koju golmani najviše vole. De Hea je uz pomoć Ronalda pročitao namjeru Nobla, te nakon više od pet godina uspio odbraniti jedan penal i tako sačuvati pobjedu svog tima. 

Trenutak kada je Ronaldo signalizirao De Hei gdje će Nobl šutirati. TWITTER

Junatjed sada ima 13 bodova nakon pet utakmica, isto toliko ima i Liverpul, dok bi se Čelzi u slučaju eventualne pobjede nad Totenhemom bodovno izjednačio sa vodeća dva tima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.