SLAVLJE PLAVACA

Čelzi ubjedljiv protiv Totenhema, nevjerovatna statistika od dolaska Tuhela

Otkako je Nijemac trener, Čelzi je u ligi ostvario više "clean sheeta" nego što je primio golova

Detalj s današnje utakmice. TWITTER

E. Ćosić

19.9.2021

Fudbaleri Čelzija slavili su pobjedljivu pobjedu na gostovanju kod Totenhema u okviru 5. kola engleskog Premijeršipa sa 3:0. Tim sa Stemford Bridža je zasluženo stigao do pobjede, te se bodovno izjednačio sa vodećim Liverpulom i Mančester junajtedom.

Nakon poluvremena bez golova, uslijedilo je mnogo boljih drugih 45 minuta igre. Već za četiri minute igre u nastavku Tijago Silva (Thiago) pogađa nakon kornera Markosa Alonsa (Marcos). Osam minuta kasnije novi gol i nova lopta u mreži Uga Ljorisa (Hugo Lloris). 

Ngolo Kante je šutirao s dvadesetak metara, a lopta je na putu do gola zakačila jednog fudbalera Totenhema i tako prevarila Ljorisa. Totenhem je potom imao nekoliko dobrih akcija, ali "Pijetlovi" nisu mogli do gola. Konačnih 3:0 postavio je Antonio Ridiger (Rudiger) u sudijskoj nadoknadi.

Inače, Čelzi je po prvi put u historiji pobijedio na šest vezanih londonskih derbija van Stemford Bridža. Također, otkako je Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) trener "Plavaca" oni su čak 15 utakmica Premijer lige završili bez primljenog gola. 

Čelzi sada ima 13 bodova, baš kao Liverpul i Mančester junajted.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.