POSRNULI VELIKAN

Barcelona se želi iskupiti za katastrofu protiv Bajerna

Katalonci na svom stadionu dočekuju Granadu

Barcelona dočekuje Granadu. TWITTER

E. Ćosić

20.9.2021

Fudbaleri Barcelone se večeras žele iskupiti za katastrofalnu utakmicu Lige prvaka u kojoj su ih igrači Bajerna ponovo deklasirali, te ih sa 3:0 savladali usred Nou Kampa. 

Da stvar bude gora, Katalonci su po prvi put u historiji ostali bez šuta u okvir protivničkog gola. Očekivali su navijači da će se njihovi ljubimci iskupiti za debakl otprije dvije godine, kada ih je Bajern sa 8:2 eliminisao iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Međutim, doživjeli su novo razočarenje zbog kojeg se, navodno, zatresla klupa trenera Ronalda Kumana (Koeman). Sada se Kuman i njegovi izabranici žele iskupiti, a večeras im na megdan u okviru 5. kola španske La Lige stiže Granada.

Nizozemski stručnjak neće moći računati na pet fudbalera. Serhio Agero (Sergio Aguero), Martin Brajtvajt (Braithwaite), Osman Dembele (Ousmane), Pedri i Musa Vage (Moussa Wague) su povrijeđeni, dok su pod znakom pitanja Đordi Alba (Jordi), Ansu Fati i Serhi Roberto (Sergi).

Uprkos svim problemima i nešto lošijem raspoloženju, Barcelona je večeras favorit. Tako je Mozzart na pobjedu katalonskog giganta spremio koeficijent 1.33, dok su novi šok za navijače "Blaugrane"  i pobjeda Granade vrijedni kvote 9.50. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.