SAMO DVA OSVOJENA BODA

Juventus nikako da proigra u prvenstvu: Zabilježen najgori start sezone u posljednjih 60 godina

I nakon četvrtog pokušaja igrači Masimilijana Alegrija ne znaju za pobjedu

Dibala: "Stara dama" nikako da pronađe formu. TWITTER

E. Ćosić

20.9.2021

Fudbaleri Juventusa nisu uspjeli slaviti u derbiju protiv Milana (1:1), te su tako izabranici Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri) i nakon četvrtog pokušaja ostali bez pobjede u ligi. 

"Stara dama" nakon četiri odigrana kola ima samo dva osvojena boda i trenutno je u zoni ispadanja. Međutim, jedan podatak posebno brine navijače Bjankonera. Start ove sezone je najgori za Juventus u posljednjih 60 godina. 

Posljednji put ovako loš start sezone, poslije četiri kola, Juventus je imao daleke 1961. godine, dakle prije tačno 60 godina. Prije toga "Stara dama" je zabilježila katastrofalan početak prvenstva još u sezona 55/56 i 42/43.

Inače, osim Milanu Juventus je ove sezone uzeo bod i Udinezeu. Bilo je to na početku sezone kada je utakmica završila 2:2, a ujedno je to bio i posljednji meč Kristijana Ronalda (Cristiana) u Italiji. 

On je u posljednjim sekundama postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Osim dva spomenuta remija, Juventus je do sada gubio od Napolija i Empolija. Vrijedi istaći da je "Stara dama" dobro započela nastup u Ligi prvaka, pošto je u prvom kolu sa 3:0 bila bolja od Malmea u Švedskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.