DVA VELIKA RIVALA

Ne može bez poređenja: Ronaldo četiri gola, Mesi nijedan na startu sezone u novim klubovima

Portugalac se brzo uklopio u klub za koji je igrao prije 12 godina, dok se Mesi muči sa adaptacijom van Barcelone

Ronaldo i Mesi. TWITTER

E. Ćosić

20.9.2021

Veliki rivali Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Lionel Mesi (Messi) bili su glavna tema ljetnog prijelaznog roka, pošto su obojica promijenili klub. Ronaldo je Juventus zamijenio Mančester junajtedom, dok je Mesi nakon 21 godine napustio Barcelonu i otišao u Pariz Sen Žermen.

Njihovo poređenje ne izbješno uprkos tome što već četvrtu sezonu ne igraju u istoj ligi i što su tek upisali nekoliko nastupa za nove klubove. Ronaldo je odigrao tri utakmice za Junajted i već je postigao četiri gola, dok je Mesi i dalje bez pogotka na isto toliko mečeva u dresu novog kluba.

Portugalac se već ustalio u klub u koji se vratio nakon 12 godina, za razliku od Mesija koji se još nije pronašao u Francuskoj. Osim što još uvijek čeka na prvi gol, on je sinoć burno reagovao nakon odluke Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino) u 76. minuti. 

Argentinski fudbaler se nije želio ni pozdraviti sa svojim zemljakom i trenerom PSG-a, već je samo prošao pokraj njega, a onda je malo nedostajalo da zaplače na klupi za rezervne igrače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.