FK SARAJEVO

Prvi potez nove Uprave kluba s Koševa: Milion eura za novu eru u poslovanju kluba

Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je klub u srcu, naglasili su zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava

Sa jučerašnje Vanredne skupštine FK Sarajevo. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

20.9.2021

Nakon jučerašnje uspješne Skupštine kojom su ozvaničeni novi Upravni i Nadzorni odbor FK Sarajevo, novi većinski nosioci glasačkih prava danas su posljednjom uplatom u visini od milion eura osigurali izmirenje svih zaostalih dugovanja prema svim uposlenicima kluba koja se tiču plaća i doprinosa. Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije.


Želimo čist novi početak

- Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će Klub dovesti do samoodrživosti, istakli su Vinsent Tan (Vincent) i Ismir Mirvić.

Kako ističu pored novca, u Klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde. „Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definiramo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj Kluba, naglasili su zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava.


Vječiti derbi

- Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu, irekli su Tan i Mirvić.

Inače, tokom ove sedmice Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima Kluba. Bit će to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.