VELEŽ

Dudić: Zamolili su nas da odložimo meč jer veliki broj njihovih igrača igra za juniore

Očekujemo dobru utakmicu i drago mi je da su momci imali dobru reakciju nakon poraza od Zrinjskog

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.9.2021

Trener "Rođenih" Feđa Dudić je za Velež TV najavio večerašnji premijerligaški derbi s Borcem (20.10 sati).

- Sve derbi za derbijem, rekao je Dudić i dodao:


Borac igra dobro

 - Očekujemo dobru utakmicu i drago mi je da su momci imali dobru reakciju nakon poraza od Zrinjskog. Protiv Želje je zalaganje i htijenje bilo na nivou. Mogli smo i izgubiti i pobijediti.

O Borcu je govorio biranim riječima.

- Borac igra dobro u zadnje vrijeme. Kolega Miljanović je donio neki zaokret u ekipi i podigao ih je. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima kvalitetne igrače i sigurno da svakom mogu napraviti probleme igrači poput Zakarića, Vranješa i Moraitisa. Postavit ćemo se tako da idemo na pobjedu, sigurno. Napravili smo skauting ekipe i imamo neki plan koji ćemo pratiti od prve minute.”

U ekipu se vraća Haris Ovčina, ali dva važna igrača neće biti na raspolaganu Dudiću.

- Vraća nam se Ovčina, ali izgubili smo Anđušića koji je protiv Želje dobio udarac u stopalo. Brandao se još nije oporavio od uganuća zgloba. Mladi Džanković je protiv Širokog povrijedio ligamente zgloba, a uskoro će se vratiti u trenažni proces, rekao je Dudić.


Novi termin Kupa BiH

Velež je jučer za protivnika u šesnaestini finala Kupa BiH dobio ekipu Zvijezde 09, kojoj je izašao u susret, te je ovaj meč, zbog obaveza juniorskog tima iz Etno sela Stanišići u Ligi prvaka, odložen.

- Ambicije u Kupu su da probamo otići što dalje, ako ne i do kraja. Dobili smo možda i najtežeg protivnika. Položaj na tabeli govori da je Zvijezda 09 dobra ekipa. Odlično su ušli u sezonu. Imaju samo pobjede i jedan remi. Zamolili su nas da odložimo meč jer veliki broj njihovih igrača igra za juniore u Ligi prvaka protiv Trabzona. Treba to da bude čast jer predstavljaju BiH i naravno da smo izašli u susret i želimo im sreću protiv Trabzona, zaključio  je Dudić.

Umjesto prvobitno planiranog termina - 29. septembra, meč Zvijezda 09  - Velež bit će odigran 6. oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.