VJEČITI DERBI

Ivković: Drago mi je da u Sarajevu misle da se pobjedom u derbiju može prekinuti kriza

Vrlo su nespretne izjave o nama koje dolaze iz Sarajeva, ali ja ću kazati da smo mi za njih najbolji i najteži protivnik kojeg su mogli dobiti

G. Šumar

Ivković: Očekujem da pokažemo karakter

Foto: FK ŽELJEZNIČAR


Šef stručnog štaba Željezničara Tomislav Ivković u najavi sutrašnjeg 144. vječitog derbija istakao je da su "Plavi" u seriji velikih utakmica.

- U derbiju očekujem da nastavimo sa borbenošću, da pokažemo opet karakter, rekao je Ivković i dodao: 

- Igramo protiv jakog protivnika koji može napraviti probleme i očekujem da pokažemo najbolju igru. Drago mi je da Sarajevo misli da se pobjedom u derbiju može prekinuti kriza.

Ivković ističe da Sarajevo ima dvije postave fudbalera.

- Mi smo isti od prvog dana priprema, osim sto su došla dva igrača na posudbu Zdunić i Crnčević. U Sarajevu je od početka priprema došlo bar 10 novih igrača. To je klub sa dvije postave. Oni imaju svoje probleme, s registracijom igrača, a mi možda malu prednost jer imamo standardizovanu ekipu koja se već dobro poznaje. Ali u ovakvim utakmicama se nikad ne zna

Smatra da pojedine izjave iz bordo tabora nespretne.

- Vrlo su nespretne izjave o nama koje dolaze iz Sarajeva, ali ja ću kazati da smo mi za njih najbolji i najteži protivnik kojeg su mogli dobiti. Volio bih da neki moj mladi igrač riješi utakmicu, jer na derbijima debitanti i mladi igrači znaju da se pokažu - zaključio je Ivković.

Više o temi Tomislav Ivković

NA VRH

Podijeli članak na