ZRINJSKI

Jakirović: Malo me iznenadilo Sarajevo

Osim Bekića, svi ostali igrači su na raspolaganju.

Sergej Jakirović. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.9.2021

Zrinjski u sutra (18 sati) gostuje u Bijeljini. Tim povodom danas se na konferenciji za medije obratio trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

- Brzo se šaltamo, rekao je Jakirović i dodao:


Loš teren

- Niti se veselimo puno, niti ništa drugo. Napravili smo dva regeneracijska treninga, a danas smo analizirali malo Radnik. Pripremali smo se najbolje što možemo, ali puno će toga diktirati uslovi terena koji nije u najboljem stanju. Radnik je na poziciji na kojoj jeste, a imao je zanimljivih utakmica kući. Niko tu nije nešto izdominirao. Tuzla City im je dao tri gola, ali im nije pravio toliko problema u igri. Najveća opasnost nam prijeti iz kontri preko Pantelića i Markovića, te iz prekida od Šuberta i Gogića. Napravit ćemo sve da to anuliramo, rekao je Jakirović.

Osim Bekića, svi ostali igrači su na raspolaganju. 

- Imam slatke brige. Ja to malo na klupi rotiram, tako da se neko ne osjeća otpisanim. Od ovih igrača što su se priključili naknadno, još nisu na energetskom nivou da nam mogu pomoći. Ovi koji su tu duže su ispred njih. Igrat ćemo i Kup, pa će biti prilike za sve, istakao je trener Zrinjskog, koji je najavio promjene u sastavu. 

Još jednom se osvrnuo na terena u Bijeljini.

- Teren stvarno nije u dobrom stanju i moramo to reći. Ovo što smo vidjeli – to nije dovoljno za prvoligašku razinu. I druge ekipe su tamo igrale i moramo se prilagoditi, ističe Jakirović.



Iznenadilo me Sarajevo

Govorio je i o trenutnoj situaciji u ligi i na tabeli.

- Nema laganih protivnika ovdje. Svaka utakmica je teška. Doslovno je tako. Malo me iznenadilo Sarajevo jer je prosulo dosta bodova kući i očekivao sam da će biti bliže gore. Dobro je da smo se Tuzla City i mi odvojili. Velež je isto tu, očekivao sam Borac gore, ali i očekujem da će se priključiti. Sad kad se okrene drugi dio prvenstva nas opet očekuju derbiji, ali lakše je igrati kad imate bodova, zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.