PREMIJER LIGA BIH

Dudić pred derbi sa Borcem: Pozivam publiku da dođe na utakmicu i pomogne nam

Naše međusobne utakmice u posljednje dvije godine su pod nekom tenzijom, mimo terena, mada na samom terenu sve prođe super

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.9.2021

Stručni štab Veleža na čelu sa Feđom Dudićem ni večeras (20.10 sati) protiv Borca neće moći računati na Brazilca Brandaa.


Igrački kadar


- Na njega nećemo moći računati za predstojeću utakmicu, a vidjet ćemo hoćemo li ga moći osposobiti za Tuzla City, rekao je nam Dudić i dodao:

- Brandaovo istegnuće zgloba je malo teže prirode... Nema ni malog Armana Džankovića, koji je također povrijedio ligamente zgloba na Pecari. Počeo je lagano trenirati, ali sigurno neće biti u rosteru dvije-tri sedmice.

Pod upitnikom je i nastup Nemanje Anđušića, koji je u subotu na Grbavici dobio nezgodan udarac.

- Ostali igrači su tu. Za razliku od prethodne utakmice, vraća nam se Haris Ovčina, odradio je kartone, istakao je jedan od najboljih bh. trenera.

Pred „Rođenim“ je još jedan težak ispit.

- Počela je serija teških utakmica, Sarajevo, Zrinjski, Željezničar, Borac, potom slijedi Tuzla City. Banjalučani iza sebe imaju finu seiju od četiri utakmice, dvije pobjede i dva remija. Vidi se da je kolega Miljanović donio pozitivan impuls...

Naše međusobne utakmice u posljednje dvije godine su pod nekom tenzijom, mimo terena, mada na samom terenu sve prođe super. Mislim da su igrači obje ekipe korektni... Prije svega, i u utorak (danas – op.a.) želim dobru predstavu i da se priča samo o fudbalu, dobrim potezima, a ne o nečemu drugom, kategoričan je Dudić.


Analiza protivnika

Respektuje Banjalučane, kako ekipno, tako i individualno.

- Tu su Vranješ, Zakarić, Moraitis, kojeg smo i mi htjeli angažovati u jednom trenutku, ali i dva odlična ofanzivna beka – Ćorić i Subić. Golman Pavlović je među najboljim u ligi, ispred njega stoper Jovanović... - da ne nabrajam sada sve. Mi ćemo probaviti napraviti sve da pobijedimo. Tako ćemo se i postaviti. Analizirali smo na koji način bi trebali igrati, nadam se da će biti sve OK – zaključio je Dudić.

Poziv navijačima

- Pozivam publiku da dođe na utakmicu i pomogne nam. Mislim da je pravi trenutak da budu uz nas. A naša publika je uvijak bila uz nas kada nam je bilo teško - rekao je Dudić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.