KVALIFIKACIJE ZA SP

Šok za "Zmajice": Ostale bez pobjede na Malti u samom finišu utakmice

Na kraju samo 2:2

Ženska reprezentacija prokockala pobjedu. NFSBIH

E. Ćosić

21.9.2021

Ženska fudbalska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 2:2 u gostima protiv selekcije Malte u susretu 2. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Izabranice Samire Hurem su većim dijelom utakmice imale terensku inicijativu, ali nisu uspjele da dođu do prvog trijumfa u ovim kvalifikacijama. Već u 6. minuti dolaze do vodstva kada je kapitenka Milena Nikolić iskoristila centaršut Amele Kršo i pogodila za 1:0. Prednost "Zmajica" udvostručila je Maja Jelčič u 33. minuti nakon asistencije Dajane Spasović.

Bh. reprezentacija je napravila i nekoliko šansi u drugom poluvremenu, ali nije bilo pogotka kojim bi riješili utakmicu. A onda šokantna završnica meča. Prvo je Maria Farugija (Faruggia) u 81. minuti smanjila prednost našeg tima, da bi onda u 5. minuti sudijske nadoknade pogodila za veliki bod svog tima.

U preostala dva susreta kvalifikacione grupe E Rusija je na domaćem terenu sa 5:0 pobijedila Crnu Goru, dok je Danska kao gost bila "Zmajice" kvalifikacije nastavljaju 21. oktobra gostujućom utakmicom sa Danskom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.