TURSKA

Nevjerovatno kako je Bešiktaš prokockao pobjedu: Pjanić igrao do 65. minute i upisao asistenciju

"Crno-bijeli" imali 3:0 protiv Adane Demirspor

Pjanić: Tri asistencije u četiri nastupa za Bešiktaš. TWITTER

E. Ćosić

21.9.2021

Fudbaleri Bešiktaša nisu uspjeli slaviti u 6. kolu turske Superlige. Iako su izabranici Sergana Jalčina (Yalcin) imali prednost od 3:0, na kraju je meč na Vodafon Parku okončan rezultatom 3:3. Naš reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je 65 minuta i upisao novu asistenciju.

Bh. veznjak je asistirao za prvi gol Fransiska Montera (Francisco) u 20. minuti za vodstvo "Crno-bijelih". Pjanić je odlično centrirao, a Montero lijepo pogodio mrežu Adane. Bila je to treća asistencija Pjanića u četiri utakmice u turskom timu.

Žozef (Josef) je povisio na 2:0 u 43. minuti, a u 53. Ridvan Jilmaz (Yilmaz) je pogodio za 3:0 i činilo se da je Bešiktaš završio posao. Međutim, u 60. minuti Matias Vargas je postigao gol za 3:1. Kako se činilo da Bešiktaš i dalje ima sigurnu prednost, trener Jalčin je napravio trostruku izmjenu, a van igre izašao je i Miralem Pjanić.

Onda je Mario Baloteli (Balotelli) u 79. minuti uz pomoć bloka matirao Ersana Destanoglua, a u 7. minuti nadoknade Brit asombalonga (Britt Assombalonga) je pogodio za veliki bod Adane Demirspor. 

Bešiktaš je i dalje vodežći tim Turske sa 14 bodova iz šest mečeva. Trabzonspor ima bod manje, ali i utakmicu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.