NAKON NASILJA

Nogometni savez BiH po hitnom postupku rješavati "slučaj Mostar": Čekaju se izvještaji službenih lica

Službena lica još nisu dostavila dopunske izvještaje o incidentu, jer su tek jutros u 6 sati došla kući, javlja naš izvor iz NSBiH

Utakmica u Mostaru je prekinuta u 81. minuti. Društvene mreže

Piše: G. Šumar

22.9.2021

Takmičarska i Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će po hitnom postupku razmatrati "slučaj Mostar", odnosnu prekinutu utakmicu 10. kola m:tel Premijer lige BiH Velež - Borac, saznaje "Avaz" u kući bh. fudbala.

- Službena lica još nisu dostavila dopunske izvještaje o incidentu, jer su tek jutros u 6 sati došla kući, javlja naš izvor iz NSBiH i dodaje: 

- Čim to urade prvo će biti zakazana Takmičarska komisija NSBiH, a potom i Disciplinska komisija NSBiH.


Suspenzija stadiona "Rođeni" i 0:3

Podsjetimo, izuzetno napetu utakmicu koja je sinoć prekinuta u 81. minuti kod rezultata 0:2 zbog upada navijača na teren Takmičarska komisija NSBiH će registrovati rezultatom 0:3, a stadion "Rođeni" će biti suspendovan. Konačnu odluku, ipak, će donijeti Disciplinska komisija NSBiH, a nije isključeno da će "slučaj Mostar" svoj epilog imati i na sudovima, ali i UEFA-i.

Glavni sudija meča Sabrija Topalović svojim u najmanju ruku „čudnim“ odlukama koje su išle u korist Borca značajno utječući na krajnji ishod duela pokušao je izbjeći bijes huligana brzim bjekstvom sa stadiona u sivom Mercedesu. U vozilu su s njim bili i pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Grupa napadača ih je sačekala u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica.

Kako nezvanično saznajemo Golfom su im prepriječili put.


Fizički napad

Huligani su okružili Mercedes, a u rukama su imali palice i šipke. Udarali su po vozilu te su polomili stakla i unutra ubacili baklje zapalivši ga. Muškarci koji su bili unutra izašli su vani zbog dima i vatre koja im je zahvatila odjeću. Čim su izašli Topalovića, Šehovića i Alispahića su ih huligani fizički napali, vrijeđali i omalovažavali. Nakon toga su pobjegli u Golfu prema Mostaru.

- U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf - rečeno je ranije za portal „Avaza“ u Operativnom centru MUP-a HNK.

Pripadnici MUP-a HNK kako nezvanično saznajemo već imaju indicije ko stoji iza napada na sudije i supervizora.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je naredio pokretanje istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.