KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Petev sutra objavljuje spisak za nastavak kvalifikacija: "Zmajevi" u oktobru bez dva važna igrača

Prema posljednjim informacija iz Milana i Londona, prvi strateg "Zmajeva" u oktobru neće moći računati na dva povrijeđena startera - Radeta Krunića (Milan) i Seada Kolašinca (Arsenal)

Ivajlo Petev. Arhiva

Piše: G. Šumar

22.9.2021

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) sutra će objaviti spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2022.

- Selektor Petev će na konferenciji za medije saopćiti imena igrača na koje računa za gostujuće susrete protiv Kazakhstana (9. oktobar) i Ukrajine (12. oktobar), saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.




Krunić, Kolašinac i novi klinci

Prema posljednjim informacija iz Milana i Londona, prvi strateg "Zmajeva" u oktobru neće moći računati na dva povrijeđena startera - Radeta Krunića (Milan) i Seada Kolašinca (Arsenal).

S druge strane, Jusuf Gazibegović (Šturm), koji je bio je na septembarskom spisku za Francusku i Kazahstan, ali je otkazao dolazak zbog infekcije, sada je ponovo u klupskom stroju. 

Također, poštara iz NSBiH očekuje i veznjak Askolija Darija Šarića, koji je zbog povrede otpao sa majskog spiska za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, ali i bočni igrač naše mlade reprezentacije Amar Dedić (Volfsberger).


Igrački kadar

Podsjetimo, selektor Petev je za septembarske utakmice sa Francuskom (Strazbur, 1:1) i Kazahstanom (Zenica - 2:2) pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Jusuf Gazibegović (Šturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Miroslav Stevanović (Servet), Adi Nalić (Malme), Rade Kruinić.

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Ojpen).


Raspored utakmica Grupe D

Kazahstan – BiH (9. oktobar 2021. godine)

Finska – Ukrajina (9. oktobar 2021.)

Kazahstan – Finska (12. oktobar 2021.)

Ukrajina – BiH (12. oktobar 2021.)

BiH – Finska (13.novembar 2021.)

Francuska – Kazahstan (13. novembar 2021.)

Finska – Francuska (16. novembar 2021.)

BiH – Ukrajina (16. novembar 2021.)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.