SLUČAJ MOSTAR

Vico Zeljković za "Avaz": Očekujem najstrožije kazne za Velež

Očekujem da Takmičarska i Disicplinska komisija danas najstrožije kazne FK Velež kao organizatora utakmice, ali i predsjednika mostarskog kluba Šemsudina Hasića, koji je izazvao sve ovo što se desilo

Vico Zeljković. Arhiva

Piše: G. Šumar

22.9.2021

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković osudio je sinoćne, kako kaže, nemile scene na stadionu "Rođeni", a posebno paljevinu automobil sudije Sabrije Topalovća.











Najstrožije kazne

- Takvim stvarima nije mjesto u sportu, u fudbalu, u društvu, istakao je Zeljković u razgovoru za "Avaz" i dodao:

- Očekujem da Takmičarska i Disciplinska komisija danas najstrožije kazne FK Velež kao organizatora utakmice, ali i predsjednika mostarskog kluba Šemsudina Hasića. On već mjesecima u medijima daje zapaljive izjave, ali to je njegov izbor. I sramota.

Također, predsjednik NSBiH je dodao i ovo:

- To što Hasić okreće stotine miliona KM u zdravstvu i što je dobar privrednik - zaslužuje čestitke, ali je zalutao u fudbal. Ipak, napad na sudije mogao je završiti i tragično, mogle su pasti mrtve glave. Zato ćemo tražiti najoštrije moguće kazne. N/FSBiH je ozbiljna organizacija koja mora da stane iza službenih osoba, kategoričan je Zeljković.


Pravilnik je decidan

Kako ističe, žao mu je istinskih navijača Veleža. 

- Oni će u predstojećim sedmicama ispaštati zbog onoga što se desilo, ali sankcije su neminovne. Pravilnik je decidan, rekao je Zeljković. 

Na pitanje možete li biti malo konkretniji, predsjednik NSBiH je odgovorio:

- Logično je da će stadion biti suspendovan i da će Šemsudinu Hasiću biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika. Savez ima tu mogućnost, pogotovo jer je nekoliko puta već dobivao novčane kazne, zaključio je Zeljković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.