NAŠI STRUČNJACI

Vladimir Petković iz Bordoa za „Avaz“: Dolazak Mesija će se svima isplatiti u Francuskoj

Treba nastaviti raditi i gledati samo naprijed, rekao je naš fudbalski stručnjak

Vladimir Petković. Agencije

Piše: G. Šumar

23.9.2021

Naš fudbalski stručnjak Vladimir Petković (58), koji je 28. jula ove godine preuzeo francuski Bordo, u 6. kolu ostvario je prvu pobjedu (Sent Etjen - 1:2). Prethodno su popularni “Žirondinci” zabilježili dva remija i tri poraza.


Novi tim

- Bio je to duel dvije ekipe koje nisu pobijedile u dosadašnjem dijelu prvenstva, iako smo mi zaslužili više u proteklim utakmicama - rekao je Petković u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- U Sent Etjenu smo odigrali dobro svih 90 minuta i zasluženo pobijedili dobru ekipu. Važno je i to što smo s ova tri gostujuća boda došli na diobu 13. pozicije.

Bordo je sinoć remizirao u Renu (2:2), teko da je trenutno šesnaestoplasirani. Međutim, petoplasiran Lorijan, koji je na poziciji koja vodi u Evropu, u odnosu na Bordo ima plus šest.

- Što se tiče bodovne razlike, svi smo tu negdje. No, pobjeda u Sent Etjenu važna za moral ekipe, kao i remi u Monpeljeu (10. mjesto - devet bodova - op.a.). Tri utakmice ćemo odigrati u sedam dana - kazao je Petković.

Kako smo saznali u razgovoru, tokom ljetne pauze napravio je kompletnu rekonstrukciju ekipe.

- Non-stop u posljednjih mjesec i po u toku je ta rekonstrukcija. Možda ćemo do kraja ove sedmice dovesti još nekoga - imamo pravo na jednog džokera, tako da je sve vrijeme rekonstrukcija tima. Do sada sam koristio 26 igrača, a njih pet-šest je već otišlo. Također, došla su mi dva igrača iz Afrike, ali su prvo morala 10 dana u obavezan karantin. Jedan nam se priključio u petak, a drugi u ponedjeljak. Stvaranje tima je još u toku, iako moram naglasiti i to da u prethodnim utakmicama nismo imali ni sreće... Treba nastaviti raditi i gledati samo naprijed - istakao je Sarajlija.

Cilj Bordoa u ovoj sezoni je stabilizacija kluba. Bordo je, podsjetimo, prošle godine zbog finansijskih problema ispao iz Lige 1, pa je naknadno vraćen.


Veliki interes

Neizbježna tema u razgovoru s našim stručnjakom je dolazak Lionela Mesija (Messi) u Francusku, odnosno PSG.

- Dolaskom Mesija u Pariz u cijelom svijetu je poraslo interesiranje za Ligu 1, a samim tim će se poboljšati i finansijske mogućnosti svih francuskih klubova. Naravno, i sama liga je odmah dobila kvalitet više. Zbog toga su stadioni puniji, što je, također, vrlo bitno. Dolazak Mesija će se, sigurno, višestruko isplatiti za francuski fudbal. U svakom smislu - zaključio je Petković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.