NALJUTIO FUDBALSKE FANOVE

Ronaldo za Superligu: Navijači žele gledati duele Intera, Reala, Barcelone...

Za mene su domaća prvenstva i dalje temelj fudbala, navijači se mnogo žrtvuju, kupuju sezonske karte, dolaze na utakmice.., kaže Brazilac

M. K.

Brazilac nema ništa protiv formiranja novog elitnog takmičenja

Foto: Agencije


Nekada najbolji fudbaler svijeta, Brazilac Ronaldo, smatra da nacionalna prvenstva neće izgubiti draž ako se formira Superliga, koja je, kao što je poznato, izazvala pravi haos u evropskom fudbalu od prvog dana kada je spomenuta. 

Ovu vijest su vrlo brzo prenijeli svi važniji sportski mediji u svijetu, a Ronaldo je, sudeći po komentarima fudbalskih fanova, svojom izjavom mnogo razočarao javnost koja je uglavnom protiv formiranja takmičenja koje bi odvojilo one najbogatije od ostalih klubova. 

– Kao predsjednik Valjadolida interes mi je da La Liga ostane snažno takmičenje. Ne mislim da bi bilo drugačije ako se formira Superliga. Za mene su domaća prvenstva i dalje temelj fudbala, navijači se mnogo žrtvuju, kupuju sezonske karte, dolaze na utakmice, vole klubove i podržavaju ih i smatraju porodicom, smatra Ronaldo.

Brazilac ističe kako ideja Superlige nije loša, te da bi navijači više uživali.

– Ljudi razumiju da je fudbal sportska i zabavna industrija. Ideja Superlige nije loša. Navijači žele da vide najveće utakmice, da često  gledaju duele Real Madrida i Milana, Intera i Mančester sitija ili PSG-a, i slične. Bolje nego da čekaju četvrtfinale ili polufinale Lige šampiona kako bi gledali sudare velikana, rekao je slavni napadač.

NA VRH

Podijeli članak na