TUZLA CITY

Musemić pred duel sa Veležom: Vjerujem da ćemo biti bolji i doći do pobjede

Nastojat ćemo popraviti stvari koje nisu bile dobre u Širokom, rekao je Karjašević

Sa današnje press konferencije na Tušnju. Tuzla City

Piše: G. Šumar

24.9.2021

Uoči 11. kola m:tel Premijer lige BiH u kojem Tuzla City dočekuje Velež na Tušnju je održana je press konferencija na kojoj su se pojavili trener "Građana" Husref Musemić i veznjak Huso Karjašević.


Poraz na Pecari

Nakon poraza na širokobriješkoj Pecari, "Plavi" su na “popravnom” kontra Mostaraca. No, na Pecari je Musemiću nedostajalo nekoliko važnih igrača - Dofo (Doffo), Džafić, Šukilović, Nukić…

- Nedostajalo nam je četiri-pet igrača koji su u dosadašnjem periodu pokazali da su jako bitni za naš tim, rekao je Musemić i dodao:

- Sad nam se oni vraćaju i vjerujem da ćemo biti bolji i doći do pobjede. Velež je jako kvalitetan tim koji također ima sad nekih kadrovskih problema, međutim oni imaju širok roster. Također, u evropskim utakmicama su pokazali da znaju igrati, tako da nas čeka jedan jako zahtjevan protivnik.

Veznjak Huso Karjašević ističe da nisu bili na nivou u Širokom i da bi sada trebali i morali protiv Veleža pokazati više.

- Nastojat ćemo popraviti stvari koje nisu bile dobre u Širokom. Mi smo sada samo fokusirani na Veleža jer to je sada najbitnije, a Široki je iza nas i o njemu više ne mislimo. Bitno je da sada dođemo do nove pobjede i da zadržimo lidersku poziciju, kaže Karjašević.


Igrački kadar

U ovome meču Musemić neće moći računati na Mešinovića, koji je dobio treći žuti karton, dok se u ekipu vraćaju Džafić i Šukilović. Također, oporavljaju se i Nukić i Dofo koji bi također mogli biti u konkurenciji.

Utakmica s Tuzla City - Velež na programu je u subotu od 17 sati na Tušnju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.