PREMIJER LIGA BIH

Miljanović najavio derbi sa Sarajevom: Ništa osim tri boda nam ne znači mnogo

Zgusnut raspored, srijeda - subota, malo je vremena za odmor nakon teškog meča protiv Veleža iz više razloga, rekao je trener Borca

Nemanja Miljanović. Arhiva

Piše: G. Šumar

24.9.2021

Trener banjalučkog Borca Nemanja Miljanović na današnjoj konferenciji za medije najavio je pobjedu protiv Sarajeva, uz - kako kaže, sav respekt prema bordo klubu.


Koncentracija i fokus

- Zgusnut raspored, srijeda - subota, malo je vremena za odmor nakon teškog meča protiv Veleža iz više razloga, rekao je Miljanović i dodao:

- Uspjeli smo da dobijemo tu utkamicu, da osvojimo tri boda, što je jako bitno za naš sljedeći nastup protiv još jedne ekipe iz vrha tabele. Sarajevo je jedan od težih rivala, očekujem da idemo na pobjedu jer igramo kod kuće. Znamo da kad igramo na vrhuncu, da se možemo nadati trijumfu. Sav respekt bordo klubu, koji također ulazi u formu. Uspjeli su da ukomponuju ekipu. Posljednji meč protiv Želje odigrali su jako kvalitetno, pobijedili su 2:0, ali znamo i da im fali par igrača - Halid Šabanović i Dražen Bagarić.

No, trebao bi se vratiti Matijas Fanimo (Matthias), a Mersudin Ahmetović polako ulazi u formu.

- Imaju i jednog od boljih igrača u ligi - Darka Bodula, koji je pridošlica iz Hrvatske, tako da nas očekuje teška utakmica. Mi igramo kod kuće, želimo da nastavimo pozitivnu seriju i ništa osim tri boda nam ne znači mnogo, rekao je trener Banjalučana.

Od svojih izabranika traži koncentraciju i fokus.

- To je ono što nam treba. Umor je stigao i jedne i druge, a sad se pokazuje karakter ekipe, pobjednički mentalitet. Moramo minimizirati svoje greške i čekati grešku rivala. To je to što nam je potrebno da bismo se ponovo vratili u sam vrh. Mislim da smo na dobrom putu.


Ahmetović ulazi u formu

Miljanović nije siguran za kakvu će se taktiku odlučiti njegov kolega iz FK Sarajevo Goran Sablić.

- Igrali su 3-4-3 ili 4-2-3-1... Malo im je riskantnija varijanta 3-4-3, ali tako su igrali nekoliko posljednjih utakmica. Vidjet ćemo. Bagarić je nezgodan i sigurno će im nedostajati. Ahmetović ulazi u formu, pametan i iskusan igrač, zna da zadrži loptu, da postigne gol glavom i mislim da će biti spreman za 90 minuta - opominje trener Borca, koji neće moći računati na Đorđeta Milojević, koji je već mjesec dana van stroja.

Svi ostali su spremni za nastup, uključujući i Strahinju Bošnjaka, koji je dobio dozvolu da nastupa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.