POSRNULI VELIKAN

Dok Realovi novinari ismijavaju Barcelonu, Pike se požalio: Ne želim se boriti za 3. mjesto

Katalonci ponovo kiksali, ovog puta protiv Kadiza

Pike: Kritikovao Kumana. TWITTER

E. Ćosić

24.9.2021

Fudbaleri Barcelone priredili su novo razočarenje svojim i produžili niz utakmica bez poraza. Već treći meč zaredom Katalonci nisu pobijedili nikoga, a sinoć su u okviru 6. kola La Lige odigrali sa Kadizom 0:0.

Nezadovoljstvo raste uprave kluba, navodno se dogovara i zamjenik Ronaldu Kumanu (Koeman), a rivali jedva dočekaju kiks Barcelone, pa dodatno dodaju "ulje na vatru". Tako Realovi novinari ismijavaju Barcelonu. "Ova Barcelona je smiješna", naslov je teksta u španskom sportskom listu "Marca", koja je naklonjena Real Madridu. 

Osim što rad trenera Kumana kritikuju navijači, nezadovoljstvo su otvoreno istakli i pojedini fudbaleri, među njima je i Džerar Pike (Gerard Pique).

- Nisam ovdje da bih se borio za drugo ili treće mjesto. Ovdje sam kako bih se takmičio za svaki trofej. Ova ekipa ima sve što treba i ponosan sam na nju. I uvjeren sam, uprkos ovim početnim problemima, da ćemo se boriti za vrh. Ekipa je motivirana, a ponekad morate proći i kroz ove trenutke - rekao je Pike.

Barcelona je trenutno 7. tim Primere, a Katalonce već u srijedu očekuje nova utakmica kada gostuju Benfici u okviru 2. kola grupe E Lige prvaka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.