IGRU NAPUSTIO U 32. MINUTI

Šta je s Pjanićem: Trener Bešiktaša odgovorio na pitanje o povredi bh. reprezentativca

Još uvijek nije poznato koliko će naš veznjak izbivati sa terena

Jalčin: Njegov tim nema sreće s povredama. TWITTER

E. Ćosić

24.9.2021

Bešiktaš je danas u okviru 7. kola turske Super lige izgubio nakon preokreta na teškom gostovanju kod Altaja (2:1). Fudbaleri Altaja su tako, barem nakratko, preuzeli tron od "Crno-bijelih". 

Aktuelni prvak Turske je danas nastupio bez mnogo bitnih fudbalera, a navijače je dodatno zabrinula 30. minuta kada se povrijedio Miralem Pjanić. Naš reprezentativac je u jednom trenutku samo sjeo na travnjak, te se sa bolnom grimasom požalio na bolove ljekarskom timu Bešiktaša.

Trener tima Sergen Jalčin (Yalcin) ga je zamijenio, a nakon meča je odgovarao turskim novinarima koje je zanimala povreda Pjanića koji je za kratko vrijeme osvojio simpatije navijača Bešiktaša.

- Mislim da Pjanić ne može igrati u utakmici protiv Ajaksa. On bi trebao propustiti utakmice u utorak i subotu. Mislim da će se vratiti Nečip (Necip Uysal), Rozije (Valentin Rosier), Larin (Cyle) i Miči Bačuaji (Michy Batshuayi). Kombinirat ćemo ih s ovim timom i nastaviti dalje. Nema se šta drugo učiniti, rekao je Jalčin.

Bešiktaš u utorak igra utakmicu 2. kola grupne faze Lige prvaka protiv Ajaksa, a u subotu u okviru 8. kola turske Superlige dočekuje Sivaspor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.