PREMIERŠIP

Kakva utakmica: Brentford i Liverpul remizirali u utakmici sa šest golova

"Redsi" ostali na vrhu tabele

Sjajna utakmica na Brentford Komjuniti stadionu. TWITTER

E. Ćosić

25.9.2021

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Brentford i Liverpul koji su na kraju u okviru 6. kola engleskog Premieršipa odigrali neriješeno 3:3. 

Domaći su poveli u 27. minuti kada je Etan Pinok (Ethan Pinnock) pogodio, međutim samo četiri minute kasnije Diogo Žota (Jota) vraća stvari na početak. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku "Redsi" žestoko kreću u napad.

To im se isplatilo u 54. minuti kada je pogodio Mohamed Salah. Egipćanu je ovo bio jubilarni 100. ligaški gol za "Redse", još dva je dodao u dresu Čelzija. Već u 63. minuti Vitali Janelt (Vitaly) donosi novo poravnanje, 2:2.

Liverpul je ponovo vodio od 67. minute kada je Kurtis Džons (Curtis Jones) uz pomoć bloka postigao gol za 3:2. Imao je Liverpul šansi da ovjeri pobjedu, ali Salah nije bio skoncentrisan u završnici. I onda šok. Joan Visa (Yoane Wissa) je u 82. minuti postigao gol za 3:3 i postavio, ispostavit će se, konačnih 3:3.

"Redsi" su ostali na čelu tabele pošto su im u korist išli rezultati prvih pratioca Čelzija (0:1 protiv Mančester sitija) i Mančester junajteda (0:1 protiv Aston Vile).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.