NIJE POZNAT KAO PENALDŽIJA

Italijani se pitaju zašto Džeko nije izveo penal: Edin nema pohvalnu statistiku s bijele tačke

Kapiten bh. reprezentacije do sada izveo 21 jedanaesterac u svojoj karijeri

Džeko: Izborio penal, ali ga nije izveo. TWITTER

Piše: E. Ćosić

25.9.2021

Napadač Intera i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko jedna je od glavnih tema u italijanskoj sportskoj štampi. 

"Dijamant" je postigao peti gol u šestom ligaškom nastupu,prema "Transfermarktu" je najbolji transfer ljeta, a danas je protiv Atalante (2:2) pored pogotka izborio i jedanaesterac, ali zanimljivo loptu je "na kreč" namijestio Federiko Di Marko (Federico Di Marco).

Di Marko nije bio precizan i Inter je tako propustio priliku da dođe do preokreta i nove pobjede kojom bi se vratio na vrh tabele u italijanskoj Seriji A. I novinar Arena Sport se u prijenosu pitao zbog čega Džeko nije uzeo loptu od Di Marka, međutim jasno je da "Dijamant" nije neki penaldžija.

Džeko je u karijeri u regularnom dijelu utakmica do sada izveo 21 penal, a realizovao je njih tek 11. Edin je vrhunski napadač s nevjerovatnom statistkom iako nema mnogo golova sa bijele tačke.



Pogođeni jedanaesterci. SCREENSHOT

Posljednji je penal zabio protiv Albanije (2:1) u prijateljskoj utakmici odigranoj u martu 2017. godine. Nakon toga je promašio dva penala za Romu, u decembru 2017. protiv Torina (1:2) i u maju 2021. godine protiv Sampdorije (0:2).

Kada je riječ samo o utakmicama u Serije A. U okviru italijanskog prvenstva je izveo šest jedanaesteraca, a ima polovičan učinak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.