LA LIGA

Real nije uspio savladati Viljareal, veliki jubileji Anćelotija i Kurtoe

Utakmica završena bez golova

Benzema: Imao najbolju šansu za Real. TWITTER

E. Ćosić

25.9.2021

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 7. kola španske La Lige Real Madrid i Viljareal su na Santijago Bernabeu odigrali bez golova. 

Ovo je bio meč u kojem su trener i golman kraljevskog kluba Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) i Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) ubilježili velike jubileje.

Naime, Anćelotiju je ovo bio 800. ligaški meč u trenerskoj karijeri, dok je Kurtoa odigrao svoju 100. utakmicu u La Ligi na kojoj nije primio gol. Za 100 "clean sheetova" mu je bilo potrebno 217 utakmica, po čemu je drugi u 21. stoljeću. 



Domaći su bili nešto agilniji, uputili su 16 šuteva, ali samo dva u okvir gola. Najbolju priliku za Real imao je Karim Benzema u 65. minuti, kada je došao u situaciju jedan na jedan sa golmanom Giljermom Rulijem (Guillermo Rulli). Ruli je odlično ušao u šut te zatvorio ugao Benzemi. Na drugoj strani, Pako Alkaser (Paco Alcacer) je imao najbolju šansu, ali je u 57. minuti sa pet metara šutirao pokraj gola.

Real se drži na prvoj poziciji sa 17 bodova. Kraljevi imaju tri više od Sevilje i Atletiko Madrida, ali uz utakmicu više od Sevilje, dok je  Viljareal 10. sa osam bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.