REPREZENTATIVCI

Mario Vrančić iz Stouka za „Avaz“: Ne živi se od prošlosti

Neće biti lako igrati na umjetnoj podlozi, ali to nam ne može biti izgovor. Moramo pobijediti Kazahstan, bilo gdje da se igra, kategoričan je naš reprezentativni veznjak

Vrančić: Sretan sam što sam ponovo dobio poziv iz NSBiH. NSBiH

Piše: G. Šumar

28.9.2021

Veznjak Mario Vrančić (32) nakon dvije godine vraća se u bh. državni tim, koji će narednog mjeseca odigrati dvije vrlo važne kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Kazahstana (Nur Sultan, 9. oktobar, 15 sati) i Ukrajine (Lviv, 12. oktobar, 20.45 sati).


U top-formi

- Sretan sam što sam ponovo dobio poziv iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - rekao je Vrančić u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje selektora Ivajla Peteva.

Uprkos odličnim partijama, za sada već bivši klub Norvič, a od ljetos i za Stouk, Mario je posljednji put bio član naše reprezentacije u junu 2019. godine. No, posljednju utakmicu odigrao je u martu 2017. godine, u našoj pobjedi protiv Albanije u Elbasanu - 1:2.

- Idemo dalje, ne želim se osvrtati na ono što je bilo. U nogometu se, inače, ne živi od prošlosti - rekao je veznjak Stouk Sitija, koji i ove sezone igra u top-formi.

Igram stalno, u dobroj sam formi, dodaje uvijek skromni Mario, koji je proteklog vikenda u pobjedi protiv Hala (2:0) zabio prelijep gol, svoj prvi u dresu Stouka. Na svom kontu ima i četiri asistencije.

U minulom periodu redovno je pratio utakmice naše reprezentacije.

- Naravno da pratim repku... Također, optimista sam pred oktobarske utakmice - istakao je.


Vrančić (desno): Igra u top formi. Arhiva

Neće biti lako

Na pitanje hoće li našim reprezentativcima, koji nisu navikli igrati na umjetnoj travi, kao što je to slučaj u kazahstanskom Nur Sultanu, to biti veliki problem, Vrančić je odgovorio:

- Neće biti lako igrati na umjetnoj podlozi, ali to nam ne može biti izgovor. Moramo pobijediti Kazahstan, bilo gdje da se igra.

U razgovoru s Vrančićem saznali smo da je zadovoljan izborom novog kluba, kao i ovosezonskim ambicijama Stouka.

- Zadovoljan sam i zbog ostanka na Ostrvu. U Engleskoj sam već četiri sezone... Poseban osjećaj je igrati ovdje - zaključio je Vrančić.

Prijelazni rok

Vrančić je ljetos bio na listi želja nekoliko klubova iz Njemačke, Engleske, ali i Rijeke te MOL Fehervara.

- Posebno su bile zanimljive ponude iz Rijeke i MOL Fehervara. Toliko su me iznenadile i finansijski bile vrlo interesantne da sam čak i bio na pregovorima. Mađari su posebno bili konkretni i nudili mi ugovor tri godine. Ipak, presudila je želja da igram u Engleskoj, gdje su me još tražili Darbi Kaunti i Midlsbro

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.