RUSIJA

Darko Todorović iz Groznog za "Avaz": U Ahmatu želim napraviti iskorak

Privukao me je kvalitet lige, kazao je naš desni bek

Todorović: Slijede mu dvije-tri sedmice pauze. ARHIV

Piše: A. Vatreš

28.9.2021

Desni bek bh. reprezentacije Darko Todorović (24) je na samom kraju prijelaznog roka iz Salzburga otišao na posudbu u redove ruskog premijerligaša Ahmata iz Groznog.

Kako je otkrio u razgovoru za "Dnevni avaz", Salzburg je napustio jer mu nije bila garantirana minutaža.

Prostor za igru

- Nije baš da nisu računali na mene. Jednostavno, rekao sam im da mi je najbitnije da igram. Oni su mi poručili da ne znaju koliko ću dobiti prostora za igru iz razloga što na toj poziciji imaju momka kojeg su prije dvije godine doveli iz Ajaksa (Rasmus Kristensen op.a.) i skupo ga platili, te da nisu sigurni koliko ću dobivati prilike za igru. U ovom trenutku za mene je najbitnije da idem negdje igrati i da budem standardan – rekao je Todorović.

Kontakti s Ahmatom su postojali već druže vrijeme.

- S Ahmatom smo dogovarali već dugo i viza je bila najveći problem. Nju smo baš dugo čekali, negdje oko 10-15 dana. Iz tog razloga se odužilo – otkrio je Todorović.

O ruskoj ligi imao nam je reći samo najbolje.

- Veoma dobra liga s veoma dobrim klubovima, stadionima, navijačima, gdje ima dosta dobrih igrača. Svi znamo o koliko kvalitetnoj ligi se radi i to me je najviše privuklo. Smatram da iz ovog kluba mogu napraviti jedan korak naprijed, da odem možda u Zenit, gdje bi klub isto mogao da zaradi na meni. Odlučili smo se na tu varijantu – kazao je Todorović.

Povreda ligamenata

Otkrio je da se prije odlaska u Rusiju posavjetovao s većinom kolega iz reprezentacije.

- Čuo sam se s većinom njih i razgovarao dosta o tome. Imam kontakt sa svima iz reprezentacije i dosta dobrih prijatelja – istakao je Todorović.

Zbog povrede koju je zadobio u posljednjem prvenstvenom duelu protiv Krasnodara Todorović će propustiti oktobarske mečeve reprezentacije BiH.

- U 15. minuti utakmice protiv Krasnodara sam se, nažalost, povrijedio. U pitanju su ligamenti. Nije ništa strašno, ali moram da pauziram dvije-tri sedmice. Mislim da ću poslije toga biti spreman – otkrio je Todorović.

On je propustio i prošlo okupljanje našeg državnog tima jer je bio bez kluba, tačnije bez utakmica.

- Kada nemate klub i ne igrate, svakako da ne zaslužujete biti u reprezentaciji. Tako je bilo i sa mnom. Ispratio sam sve utakmice. Protiv Francuske smo veoma dobro izgledali, što nam daje veliku nadu. Da smo imali više sreće protiv Kazahstana, mogli smo izvući i pobjedu. Šta je - tu je. Okrećemo se utakmicama koje nam sada slijede i nadamo se da ćemo uzeti bodove koji su nam neophodni – dodao je Todorović.

Debi protiv Zenita

Todorović je za Ahmat debitirao 11. septembra u porazu od aktuelnog prvaka Zenita (3:1), protiv kojeg je odigrao 86 minuta.

- Ekipa Zenita je stvarno snažna, sigurno najbolja u ligi. To su pokazali i u utakmici protiv nas. Mi se nismo dobro snašli, naročito u prvom poluvremenu. Okrećemo se nastavku sezone, gdje je cilj ostvariti što bolji plasman – istakao je Todorović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.