EMOTIVNO OBRAĆANJE

Trenera Partizana se branio pred "Grobarima": U suzama objašnjavao da nije rasista i član albanske mafije

Stanojević je bio optužen i da nije slavio gol protiv Crvene zvezde

Stanojević: Iskreno obraćanje navijačima. STARSPORT

E. Ćosić

28.9.2021

Trener fudbalske ekipe Partizana Aleksandar Stanojević danas je organizovao obraćanje za navijače Partizana, gdje se osvrnuo na niz bizarnih optužbi i kritika u pojedinim srbijanskim medijima. Također, najavio je odlazak sa klupe "Crno-bijelih" uprkos odličnom otvaranju sezone, jer je Partizan prvi u ligi, a dobro je otvorio i nastup u Konferencijskoj ligi.

- Teško se ostaje dugo ovdje. Teško, nisam siguran hoću li ostati, teško da ću moći", iskren je Stanojević koji je tokom svog obraćanja i zaplakao:


Prva ostavka

- Imali smo ljetos 19 pobjeda, stabilizirali se i zatim izgubili finale Kupa. Izgubili smo finale protiv Zvezde i podnio sam ostavku. To je bio moralni čin jer Partizan mora osvajati trofeje i igrati u Evropi. Dao sam iskrenu ostavku i otišao sam. Ljudi iz kluba su me vratili i nema potrebe da sad budem patetičan. Nema alibija - poručio je trener Partizana, a onda se osvnuo na optužbe da je rasist, član albanske mafije, kao i na onu da nije slavio gol protiv najvećeg rivala:

- Je li moguće da me branite od priča da nisam slavio gol protiv Zvezde? Da me branite da nisam član albanske mafije? Je li moguće da me branite od toga - pitao se Stanojević.

Samo crnce i dovodi

- Pričaju da smo rasisti ili ne znam što, pa ja samo od stranaca crnce i dovodim. Čak mi je Raća Petrović jednom rekao da malo više forsiram Mohameda Kamaru nego domaće igrače. Moreiru sam osobno doveo kao pomoćnik Đukiću. Ja, osobno. Naravno, Đukić je to prihvatio. Dolazi Tagoe, dolazi Adijah (Adiyiah), dolazi Rikardo (Ricardo)... Bila su nam sad dva momka iz Gane na probi - rekao je Stanojević, a onda je komentirao optužbe da nije slavio gol Zvezdi:

- Kad date gol na teškim utakmicama, znate li vi gdje vam je 90. minuta? Vi bi se trebali radovati, a utakmica kao godina traje. Rekao sam momcima: 'Stalno smo neka alibi-priča, pokažemo kao da smo bolji.' Onda nemaš pritisak. Nego sam im rekao: 'Sad im pokažite.' Izlazimo na derbi - sramotno. Polupreplašeno, neki respekt... To je najveće razočaranje koje sam doživio. Imaš dva boda prednosti, imaš svoj stadion, a mi počeli kao da smo četvrti na tablici.

Natko (Nathko) poslije radi neke taktičke stvari koje sam mu rekao da ne radi. Na njega inače nikad ne vičem. Pametniji je, zna više o fudbalu od mene. Ali tad sam mu rekao svašta. Vrištao na njega. I on poslije minutu postiže gol. Sad zamislite mene kao idem i skačem u situaciji kad sam mu svašta rekao. A volio bih da ste me vidjeli kad je trebalo da postignemo gol i završimo derbi... Tako da, nemojte, molim vas, da pomišljate na neke gluposti - završio je obraćanje trener Partizana, prenosi "Index.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.