LIGA PRVAKA

PSG savladao Mančester siti uz prvijenac Mesija, šokantna završnica u Milanu i Madridu

Senzacionalan trijumf Šerifa nad Realom

Detalj s utakmice na Parku Prinčeva. AFP

Piše: E. Ćosić

28.9.2021

U derbiju 2. kola grupne faze Lige prvaka fudbaleri Pariz Sen Žermena savladali su Mančester siti sa 2:0, a prvijenac za novi klub od dolaska iz Barcelone postigao je Lionel Mesi (Messi).

Parižani su dobro otvorili utakmicu, te preko Idrize Geja (Idrissa Gueye) vodili već od 8. minute. Nakon toga su "Sveci" svjesno prepustili loptu gostima koji su se propisno ispromašivali. Posebno se ističe 27. minuta kada se u dva navrata zatresao okvir PSG-ovog gola. Prvo je Rahim Sterling (Raheem) pogodio stativu, a onda je u nastavku akcije Bernardo Silva promašio nemoguće i loptu sa svega dva metra od gola poslao u prečku.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 73. minuti kada je Lionel Mesi pogodio nakon sjajno istrčanog napada i duplog pasa za Nejmarom (Neymar).

Mnogo pažnje privukle su završnice mečeva u Milanu i Madridu. Na San Siru je Atletiko Madrid preko Luisa Suareza došao do velikog preokreta u 97. minuti, dok je u Madridu Šerif Tiraspol u 90. minuti došao do gola i velike pobjede nad Real Madridom.

Svi rezultati danas odigranih mečeva:

Ajaks - Bešiktaš 2:0

Šahtar - Inter 0:0

PSG - Mančester siti 2:0

Lajpcig - Klub Briž 1:2

Milan - Atletiko Madrid 1:2

Porto - Liverpul 1:5

Real Madrid - Šerif Tiraspol 1:2

Borusija Dortmund - Sporting 1:0





90. - Milan - Atletiko Madrid 1:2: Kraj.

90. - PSG - Mančester siti 2:0: Kraj.

90. - Milan - Atletiko Madrid 1:2: Šok na San Siru! Luis Suarez u 97. s penala pogađa i donosi preokret svom timu!

90. - Lajpcig – Briž 1:2: Kraj.

90. - Real Madrid – Šerif 1:2: Kraj.

90. - Borusija Dortmund – Sporting 1:0: Kraj.

90. - Porto – Liverpul 1:5: Kraj.

90. - Real Madrid – Šerif 1:2: Novi šok u Madridu. Til je sada pogodio u sudijskoj nadoknadi i zaledio Santiago Bernabeu. Veznjaku Šerifa je asistirao Traore. Moldavski tim pred velikom pobjedom.

84. - Milan - Atletiko Madrid 1:1:  Grizman postiže prvi gol po povratku u Atletiko Madrid! Sada je 1:1 na San Siru.

84. - Porto – Liverpul 1:5: Novi gol na Dragau! Roberto Firmino postiže svoj drugi gol večeras.

78. - Porto – Liverpul 1:4: Roberto Firmino pogađa i vraća Liverpulu tri gola prednosti.

75. - GOOOOL! Lionel Mesi postiže prvi gol za PSG! 

75. - Borusija Dortmund – Sporting 1:0: Po drugi put večeras poništen je gol Malenu.

75. - Porto – Liverpul 1:3: Taremi smanjuje zaostatak Porta na Dragau.

68. - Gvardiola prvi poseže za izmjenom. Iz igre izvlači Griliša, dok će na teren Fil Foden.

65. - Ovo je PSG čekao! Nejmar je istrčao kontru, došao ispred Edersona, ali je imao protivničkog igrača na leđima koji ga je omeo da uputi bolji šut.

62. - PSG se brani i strpljivo čeka priliku da iz kontre baci "Građane" na koljena. 

66. - Real Madrid – Šerif 1:1: Karim Benzema je siguran egzekutor najstrožije kazne, Real poravnao rezultat.

65. - Real Madrid – Šerif 0:1: Penal za kraljevski klub. Sada je i VAR potvrdio odluku, a sudija iz Belgije je pokazao na bijelu tačku. 

60. - Porto – Liverpul 0:3: "Redsi" su završili posao u Portugalu. Ponovo je strijelac Mohamed Salah, a asistenciju je upisao Kurtis Džons.

62. - Real Madrid – Šerif 0:1: U Madridu se gledao VAR, ali nakon ponovljenog snimka sudija Viser pokazuje da se igra nastavi. Nema penala za Real.

53. - De Brujne je sada iskosa šutirao, ali Đanluiđi Donaruma brani pokušaj Belgijanca.

50. - PSG se dobro brani, defanzivni blok Parižana odolijeva naletima Mančester sitija. Sada je odbijen pokušaj De Brujnea.

46. - Sterling je dobro šutirao, ali lopta odlazi pored Donaruminog gola.

46. - Počelo drugo poluvrijeme i na Parku Prinčeva. Ni Poketino ni Gvardiola nisu ništa mijenjali.

46. - Nastavak utakmice i na San Siru, Dragau i u Lapjcigu. 

46. - Real Madrid – Šerif 0:1:Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu.



45. - Kraj prvog poluvremena na Parku Prinčeva, kao i na ostalim terenima.

45. - Sami finiš prvog dijela na utakmicama.

45. - Porto – Liverpul 0:2: "Redsi" sada imaju sigurnu prednost na Dragauu, strijelac gola je Sadio Mane koji je pogodio nakon asistencije Džejmsa Milnera.

43. - Donaruma sada brani pokušaj Rubena Diaša nakon jednog kornera Mančester sitija. PSG i dalje vodi 1:0.

41. - Lajpcig – Briž 1:2: Preokret u Lajpcigu! Klub Briž vodi, a strijelac gola je Mats Rits koji je pokupio odbitak i pospremio ga u mrežu Gulašijevog gola.

40. - Kevin De Brujne dobija žuti karton nakon prekršaja nad Idriza Gajom.

38. - Sada prijeti PSG! Prvo je Mbape uposlio Ereru čiji topovskišut odbija Ederson u korner, a u nastavku akcije Markinjos kasni na dodavanje Mbapea. Sjajno je Mbape proigrao svog saigrača, koji, da je stigao loptu, bio bi u mat poziciji.

38. - Borusija Dortmund – Sporting 1:0: "Milioneri" dolaze do vodstva, strijelac je Doni Malen. On je prije tri minute postigao gol koji je bio poništen zbog ofsajda, a sada je sve čisto.

35. - Mesi je sjajno pronašao Mendesa, a ovaj ostavio loptu za Nejmara, međutim Brazilac nije bio precizan. Njegov šut s 16 metara ide preko gola.

35. - Borusija Dortmund – Sporting 0:0: Gol Donija Malena poništen je zbog ofsajda.

32. - Kanselo je oprobao svoj šut sa distance, ali bez problema je to odbranio Đanluiđi Donaruma.

29. - Milan - Atletiko Madrid 1:0: "Rosoneri" vode ali će u nastavku imati igrača manje. Kesi je dobio drugi žuti karton, odnosno isključenje.

27. - Težak promašaj Bernarda Silve! Propustio je Portugalac veliku šansu da poravna rezultat na Parku Prinčeva. Sterling je pogodio stativu nakon centaršuta De Brujnea, a Bernardo s dva metra pogađa prečku. Bio je savladan Donaruma, ali veznjak Sitija nije uspio da pošalje loptu u mrežu.

25. - Real Madrid – Šerif 0:1: Jakšibaev je matirao Tibu Kortou i tako zaledio Santiago Bernabeu. Šerif je postigao gol iz prvog šuta na gol Reala.

24. - Žoao Kanselo je dobio žuti karton. To je prva javna opomena na duelu PSG - Mančester siti.

24. - Lajpcig – Briž 1:1: Vanaken vraća stvari na početak. Gol je priznat nakon provjeravanja VAR-a.

21. - Kombinovali su sada Sitijevi Portugalci Kanselo i Bernardo Silva, ali im se ispriječio Nuno Mendeš koji loptu šalje u korner.

20. - Milan - Atletiko Madrid 1:0: Rafael Leao pogađa i dovodi "Rosonere" u vodstvo. Ovo je Milanu prva utakmica Lige prvaka na San Siru nakon osam godina. Posljednji put su igrali upravo protiv Atletika.

18. - Porto – Liverpul 0:1: Mohamed Salah dovodi "Redse" u vodstvo na Dragau. Egipćanin je ispratio odbitak i bez problema ga pospremio u mrežu. Prethodno je šutirao Kurtis Džons.

15. - Điđi Donaruma sada pravovremeno reaguje ispred Griliša koji je čekao centaršut Mareza.

8. - GOOOOL! PSG - Mančester siti 1:0: Idriza Gaj je strijelac, PSG vodi! Mesi i Hakimi su kombinovali, a Senegalac je sa nekih desetak metara pospremio loptu pod samu prečku.

7. - Lajpcig - Briž 1:0: Postignut je prvi gol večeras, domaći vode pogotkom Nkunkua!

3. - "Građani" su pokušali zaprijetiti nakon jednog prekida, ali centaršut uspješno čisti odbrana PSG-a.

1. - Počele su utakmice. S posebnom pažnjom pratit ćemo dešavanja na Parku Prinčeva, a uporedo ćemo pratiti događanja i na drugim terenima.


Dobro došli na tekstualni prijenos utakmica 2. kola grupne faze Lige prvaka. Ranije su odigrana dva susreta u kojem je Ajaks savladao Bešiktaš (2:0), te onaj u kojem su Šahtar i Inter odigrali bez golova. U terminu od 21 sat igra se još šest utakmica, a poznati su i početni sastavi.

Derbi se igra na Parku Prinčeva gdje PSG dočekuje Mančester siti u najskupljem duelu u historiji Lige prvaka.

PSG - Mančester siti:

PSG: Donaruma, Hakimi, Markinjos (Marquinhos), Kimpbembe, Mendeš (Mendes), Erera (Herrera), Gaj (Gueye), Verati (Verratti), Mesi, Nejmar i Mbape.

Mančester siti: Ederson, Kanselo (Cancelo), Laport, Diaš (Dias), Volker (Walker), Silva, Rodri, De Brujne, Sterling, Griliš i Marez.

Lajpcig - Briž:

Lajpcig: Gulaši (Gulasci), Klosterman (Klostermann), Orban, Simakan, Mukiele, Laimer, Kampl, Šobolaj (Szoboszlai), Nkunku, Forsberg i Polsen (Poulsen).

Briž: Minjole (Mignolet), Sobol, Nsoki, Hendri, Balanta, Mata, Sovah (Sowah), Rits, Vanaken, Lang i De Ketelar.

Milan - Atletiko Madrid

Milan: Manjan (Maignan), Kalabrija (Calabria), Romanjoli (Romagnoli), Tomori, Hernandez, Salemejkers (Saelemaekers), Benaser (Bennacer), Kesi (Kessie), Diaz, Rebić i Leao.

Atletiko: Oblak, Hermoso, Felipe, Himenez, Tripije (Trippier), Karasko (Carrasco), Kondogbia, Koke, Ljorente (Llorente), Korea (Correa) i Suarez.

Porto - Liverpul:

Porto: Kosta (Costa), Korona (Corona), Pepe, Markano (Marcano), Sanusi, Uribe, Serđo Oliveira (Sergio), Otavio, Martinez, Diaz i Taremi.

Liverpul: Alison (Alisson), Robertson, Van Dajk (Van Dijk), Matip, Milner, Džons (Jones), Henderson, Fabinjo (Fabinho), Salah, Mane i Žota (Jota).

Borusija Dortmund - Sporting: 

Borusija: Kobel, Munije (Meunier), Humels (Hummels), Akanđi (Akanji), Gerero (Guerreiro), Belingem (Bellingham), Vitsel (Witsel), Dahud (Dahoud), Rojs (Reus), Azar (Hazard) i Malen.

Sporting: Adan, Fedal (Feddal), Koates (Coates), Neto, Poro (Porro), Palinja (Palinha), Mateus, Reis, Tomas, Sarabija i Paulinjo (Paulinho).

Real Madrid - Šerif

Real Madrid: Kurtoa (Courtois), Načo (Nacho), Militao, Alaba, Gutierez (Gutierrez), Valverde, Kazemiro (Casemiro), Kamavinga (Camavinga), Azar (Hazard), Benzema i Vinisijus (Vinicius).

Šerif: Atanasiadis (Athanasiadis), Kristiano (Cristiano), Dulanto, Arboleda, Kostanca (Costanza), Ado (Addo), Til (Thill), Kastenada (Castenada), Kolovos, Traore i Jakšibaev (Jakhshibaev).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.