LIGA PRVAKA

Pioli prozvao sudije nakon poraza od Atletiko Madrida

Trener Milana smatra da je njegov tim oštećen

Pioli: U igri 11 na 11 smo potpuno dominirali. AGENCIJE

A. V.

29.9.2021

Iako su u obje ovosezonske utakmice Lige prvaka imali vodstvo na poluvremenu, fudbaleri Milana poslije dva odigrana kola imaju nula bodova.

Nakon što su na Enfildu izgubili od Liverpola, sinoć su na San Siru poraženi od Atletiko Madrida.

Tri boda su imali sve do 84. minute, ali su na kraju, uz igrača manje na terenu, izgubili 1:2. Drugi pogodak su primili u 97. minuti.

- Sudija ove utakmice definitivno nije imao svoju večer. Nije samo u pitanju crveni karton za nas ni pogotovo jedanaesterac. Stvar je u tome što je svaka 50-50 situacija odlazila na stranu našeg protivnika. Ali, čak i unatoč svemu tome mi smo mogli više napraviti -  rekao je nakon susreta za Sport Mediaset trener Milana Stefano Pioli.

Milan je vodio i igrao odlično do trenutka kada je isključen Frank Kesi (Franck Kessie) u 29. minuti. Nakon toga je čuvao vodstvo sve do završnice, ali na kraju je kapitulirao.

- U igri 11 na 11 smo potpuno dominirali. Nakon toga više nismo mogli igrati kako smo željeli i kako smo zamislili. Mijenjali smo stvari na terenu. Istina je, morali smo u nekim situacijama bolje reagirati - dodao je Pioli.

Inače, svi italijanski mediji složili su se u tome da je Milan jako oštećen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.