DEFANZIVAC JUVENTUSA

Bonući objasnio zbog čega Juventus nije osvojio Ligu prvaka sa Ronaldom

Portugalac je 2018. došao kao garancija "ušastog trofeja", a otišao je tri godine kasnije bez osvajanja najjačeg evropskog takmičenja

Ronaldo i Bonući: Dijelili svlačionicu Juventusa prethodne tri godine. TWITTER

E. Ćosić

29.9.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je napustio Juventus nakon tri godine provedene u Torinu, ali "Stara dama", uprkos tome što je dovela najboljeg igrača u historiji Lige prvaka, nije uspjela osvojiti to takmičenje.

Peterostruki prvak Evrope, najbolji strijelac i najbolji asistent u Ligi prvaka nije uspio pomoći Juventusu. Dolazak Ronalda iz Reala 2018. godine je obećavao "ušasti trofej", ali je sve pošlo po zlu, pa je u posljednjoj sezoni ostao i bez titule prvaka Italije.

Sada je defanzivac "Stare dame" Leonardo Bonući (Bonucci) objasnio šta se dogodilo, pa Juventus sa Ronaldom nije uspio osvojiti Ligu prvaka, niti odbraniti naslov prvaka Italije u prošloj sezoni.

- Radilo se o ideji da jedan igrač, čak i najbolji na svijetu, može garantovati pobjede. Kristijanova prisutnost je na nas jako utjecala. Samo treninzi s njim davali su nam nešto više, ali u podsvijesti su igrači počeli misliti da je njegova prisutnost dovoljna za pobjeđivanje u utakmicama. Počeli smo podbacivati u radu, poniznosti, žrtvovanju, želji da budemo tu jedni za druge svaki dan. Mislim da se to moglo vidjeti, rekao je Bonući te dodao:

- Možda se podrazumijevalo da je za našu pobjedu dovoljno samo dodatni loptu Kristijanu, ali on je trebao nas koliko i mi njega. Ekipa je ta iz koje iskače pojedinac, čak i onaj koji je najbolji na svijetu, poručio je defanzivac Juventusa.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.