OMLADINSKA LIGA PRVAKA

Bačena ljaga na historijsku utakmicu Zvijezde 09, prijeti im i kazna UEFA-e

U svlačionicama nije bilo vode

Igrači koristili vodu iz flašica. FK ZVIJEZDA 09

E. Ćosić

29.9.2021

Fudbaleri Zvijezde 09 su u Ugljeviku odigrali historijsku utakmicu, prvu u UEFA-inim okvirima. U prvom kolu Omladinske Lige prvaka prvak Bosne i Hercegovine je poražen od slavnog Trabzonspora rezultatom 1:0.


Međutim, ljagu na fer i korektno sportsko nadmetanje bacila je situacija nakon utakmice, o čemu je javnost obavijestila FK Zvijezda 09.

- Da jedna prava sportska priredba međunarodnog karaktera sa visokim zvanicama iz svijeta sporta i nadprosječnom posjećenosću ne protekne na vrhunskom nivou, pobrinuo se neodgovorni pojedinac ili grupa njih tako što je dovod vode u svlačionice onemogućen na vanjskom ventilu.

Akteri oba tima i službena lica su primorani da postupak održavanja lične higijene obave služeći se bočicama vode za piće!!! Veliki propust u organizatora, tačnije, diverzija, koštat će FK Zvijezda 09 enormnom kaznom za naše uslove - naveli su u saopćenju, a oglasio se i prvi čovjek kluba Boris Stanišić:

- Ovaj gest bacio je ljagu na jedan događaj koji je izazvao veliko interesovanje što se vidjelo iz broja prisutnih na tribinama ali i u VIP loži. Kome je to smetalo? Najavljujemo prijavu MUP-u i sudski postupak protiv izvršilaca ovog čina. Izvinjavam se svim akterima, kao i dobronamjernim ljudima i zahvaljujem na podršci - poručio je Stanišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.