LIGA PRVAKA

Juventus bolji od Čelzija, rapsodija Bavaraca, Ronaldo junak Mančester junajteda

Derbi današnjeg programa se igrao u Torinu

Kijeza: Pogodio pod prečku. AFP

Piše: E. Ćosić

29.9.2021

U derbiju večerašnjeg programa Juventus je savladao Čelzi sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Federiko Kijeza (Federico Chiesa) na samom početku drugog poluvremena. 

Zanimljivo je bilo i na ostalim terenima, naročito na Old Trafordu gdje je Mančester junajted golom Kristijana Ronalda u samom finišu utakmice došao do velikog preokreta i pobjede od 2:1. Bajern je na Alijanc Areni deklasirao Dinamo Kijev 5:0, dok je u Lisabonu Benfika priredila pravo iznenađenje pobjedivši Barcelonu sa 3:0

Svi rezultati:

Juventus - Čelzi 1:0

Bajern - Dinamo Kijev 5:0

Benfika - Barcelona 3:0

Mančester junajted - Viljareal 2:1

Salcburg - Lil 2:1

Volfsburg - Sevilja 1:1


TOK UTAKMICA

90+5. - Mančester junajted - Viljarel 2:1: Kristijano Ronaldo u posljednim sekundama pogađa za preokret i pobjedu Junajteda!

90. - Kraj u Torinu, pobjeda Juventusa 1:0!

86. - Volfsburg – Sevilja 1:1: Rakitić je realizovao jedanaesterac za poravananje. Volfsburg ima i igrača manje!

88. - Sada je Haverc pokušao, ali njegov šut glavom nije bio precizan. Juventus pred pobjedom.

87. - Bajern - Dinamo Kijev 5:0: Čupo Motan pogađa, "petarda" Bajerna!

84. - Nova promjena u Juventusu. Kjelini mijenja Bentankura.

83. - Odlična šansa za Čelzi! Barkli je uposlio Lukakua, ali belgijski napadač šalje loptu visoko preko Juventusovog gola!

78. - Benfika – Barcelona 3:0: Nunez je s penala matirao Ter Štegena. Barcelona je u nezapamćenoj krizi.

80. - Rezervista Ken je bio u prilici, pokušao je iz okreta, ali njegov šut blokira Ridiger.

77. - Dvostruka promjena u redovima Juventusa. Ken i Mekeni su u igri, a meč su završili Kijeza i Rabio.

75. - Bajern - Dinamo Kijev 4:0: Leroj Sane pogađa, debakl Ukrajinaca na Alijanc Areni.

75. - Ponovo mijenja Tuhel. Umjesto Kristijansena u igri je Barkli.

69. - Benfika – Barcelona 2:0: Katalonci su na koljenima! Rafa Silva je sada matirao Ter Štegena!

68. - Bajern - Dinamo Kijev 3:0: Serž Gnabri je strijelac, Bajern je završio posao u Minhenu.

66. - Bernardeski se maloprije obrukao i to je bilo posljednje što je napravio na večerašnjoj utakmici. Umjesto njega u igri je Dejan Kuluševski.

65. - Ridiger dobija žuti karton u redovima Čelzija.

64. - Kakva šansa za Juventus! Kvadrado je sjajno prošao, a onda uposlio Bernardeskija koji s pet metara promašuje kolosalnu priliku. Šutirao je preko gola.

63. - Salcburg – Lil 2:1: Lil se vraća u utakmicu! Burak Jilmaz smanjuje zaostatak prvaka Francuske.

62. - Trostruka izmjena u Čelziju. Hudson Odoi, Loftus Čik i Čalobah su zamijenili Azpilikuetu, Zijeha i Žoržinja.

60. - Mančester junajted – Viljareal 1:1: Nije dugo trajalo vodstvo "Žute podmornice". Aleks Telješ je pogodio za poravnanje na asistenciju Brune Fernandeša.

54. - Mnogo sreće za Juventus! Lokateli je dosta nespretno natrčao na jednu loptu i umalo je poslao u vlastitu mrežu. Čelzi će imati korner.

54. - Salcburg – Lil 2:0: Novi penal i novi gol Salcburgovog napadača Adejamija.

54. - Mančester junajted – Viljareal 0:1: Pako Alkaser pogađa za vodstvo Viljareala! De Hea je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata spasio svoj gol, ali sada nije uspio.

49. - Volfsburg – Sevilja 1:0: Renato Štefen je strijelac, Volfsburg vodi!  

46. - GOOOOOOL! Na startu drugog dijela Federiko Kijeza matira Mendija! Bernardeski je proigrao Kijezu, a ovaj šutira pod prečku! Juventus vodi!

46. - Ben Čilvel je u igri umjesto Markosa Alonsa, koji je u 18. minuti zaradio žuti karton.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme!

45. - Kraj prvog poluvremena! Siromašnih 45 minuta na šest utakmica u ovom terminu, viđeno je svega četiri pogotka. Dva je postigao Bajern, jedan Benfika i jedan Salcburg.

41. - Slab pokušaj Bernardeskija, pogodio je samo živi zid.

41. - Možda se šta dogodi nakon slobodnog udarca. Kovačić je bio neoprezan i srušio je Kvadrada na rubu šesnaesterca. Bernardeski će izvesti prekid u zoni šuta.

39. - Bez mnogo uzbuđenja u Torinu. Izuzev prilike u 20. minuti kada je Kijeza šutirao malo pored gola, ništa posebno. Obje ekipe igraju uz mnogo opreza.

36. - Salcburg – Lil 1:0: Promjena rezultata u Austriji. Napadač domaćih Adejami bio je siguran izvođač najstrožije kazne!

30. - Rabio se sada odlučio za udarac, ali njegov pokušaj sa distance ide visoko preko gola.

27. - Juventus se oslobodio početnih naleta Čelzija. Sada izabranici Masimilijana Alegrija imaju više loptu u svojim nogama.

27. - Bajern - Dinamo Kijev 2:0: Bavarci i Levandovski bez pardona protiv ukrajinskog tima. Novi gol poljskog napadača!

20. - Najbolja prilika na utakmici do sada! Kovačić je pogriješio, a lopta je došla do Kijeze koji je iskosa šutirao malo pokraj stative.

18. - Markos Alonso je prvi fudbaler sa žutim kartonom na večerašnjoj utakmici. Dobio ga je nakon prekršaja nad Kvadradom.

16. - Rabio je sada upropastio napad Juventusa. Loše je dodao loptu, koja je na kraju završila u rukama Mendija. 

12. - Bajern - Dinamo Kijev 1:0: Robert Levandovski je bio siguran egzekutor najstrožije kazne, Bavarci vode!

10. - Mančester junajted – Viljareal 0:0: Na Old Trafordu De Hea odlično brani, već je imao dvije dobre intervencije. Inače, Kristijano Ronaldo je samim nastupom na ovoj utakmici oborio rekord jer mu je ovo 178. meč u Ligi prvaka, te je tako postao igrač s najviše nastupa u historiji takmičenja.

7. - Čelzi je dobro kombinovao na malom prostoru, ali je na kraju uspio izvući samo korner. Bolje otvaranje utakmice za goste iz Londona.

3. - Benfika - Barcelona 1:0: Šok za Barcelonu! Ter Štegen je savladan već na samom startu utakmice, a strijelac gola je Darvin Nunez.

1. - Počele su utakmice!

Dobro došli na tekstualni prijenos utakmica večernjeg programa 2. kola grupne faze Lige prvaka. Na rasporedu je šest susreta, a derbi programa igra se u Torinu gdje se sastaju Juventus i Čelzi. S posebnim fokusom ćemo pratiti na dešavanja na Alijanc Stadionu, a uporedo ćemo izvještavati o događanjima i na ostalim terenima.

U centru pažnje ponovo je napadač Mančester junajteda Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji će od prve minute zaigrati protiv Viljareala. Portugalcu će to biti 178. nastup u Ligi prvaka, te će tako postati fudbaler s najviše utakmica u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Na drugom mjestu je ostao Iker Kasiljas (Casillas) sa 177. 

Poznati su sastavi na svim utakmicama: 

Juventus - Čelzi

Juventus: Ščešni (Szczesny), Danilo, Bonući (Bonucci), De Ligt, Aleks Sandro (Alex), Kvadrado (Cuadrado), Bentankur (Bentancur), Lokateli (Locatelli), Rabio (Rabiot), Kijeza (Chiesa) i Bernardeski (Bernardeschi).

Čelzi: Mendi (Mendy), Ridiger (Rudiger), Silva, Kristijansen (Christiansen), Alonso, Žoržinjo (Jorginho), Kovačić, Azpilikueta (Azpilicueta), Zijeh (Ziyech), Haverc (Havertz) i Lukaku.

Bajern - Dinamo Kijev

Bajern: Nojer (Neuer), Zile (Sule), Upamekano (Upamecano), Hernandez, Dejvis (Davies), Kimih (Kimmich), Gorecka (Goretzka), Gnabri (Gnabry), Miler (Muller), Sane i Levandovski (Lewandowski).

Dinamo: Buščan, Mikolenko, Šabanov, Zabarni, Timčik, De Pena, Andrijevski, Sidorčuk, Šaparenko, Cigankov i Garmaš.

Benfika - Barcelona

Benfika: Vlakodimos, Vertongen (Verthongen), Otamendi, Grimaldo, Verisimo, Lazaro, Vigl (Weigl), Mario, Jarmečuk (Yaremchuk), Silva i Nunez.

Barcelona: Ter Štegen, Dest, Arauho (Araujo), Pike (Pique), Garsija (Garcia), Pedri, Buskec (Busquets), De jong, Roberto, L. De Jong i Depaj (Depay).

Mančester junajted - Viljareal

Mančester junajted: De Hea (Gea), Dalo (Dalot), Varan (Varane), Lindelof, Telješ (Telles), Pogba, Mektominej (McTominay), Grinvud (Greenwood), Bruno, Sančo (Sancho) i Ronaldo.

Viljareal: Ruli (Rulli), Moreno, Tores (Torres), Albiol, Fojt (Foyth), Trigeros (Trigueros), Kapu (Capoue), Pareho (Parejo), Pino, Danjuma i Alkaser (Alcacer).

Volfsburg - Sevilja

Volfsburg: Kastels (Casteels), Mbabu, Lakroiks (Lacroix), Bornau (Bornauw), Ruzilijon (Roussillon), Gilavogi (Guilavogui), Arnold, Baku, Lukebakio, Štefen (Steffen) i Veghorst (Weghorst).

Sevilja: Bono, Akunja (Acuna), Diego Karlos (Carlos), Kuande (Kounde), Navas, Džordan (Jordan), Reges, Papu Gomez, Okampos (Ocampos), Mir i Suso.

Salcburg - Lil

Salcburg: Kon (Kohn), Kristensen, Onguene, Vober (Wober), Ulmer, Seivald (Seiwald), Kamara (Camara), Sučić, Aronson (Aaronson), Okafor i Adejemi (Adeyemi).

Lil: Grbić, Gudmunson, Botman, Fonte, Đalo (Djalo), Gomeš (Gomes), Ćeka (Xeka), Andre, Dejvid (David), Jilmaz (Yilmaz) i Vea (Weah).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.