NOVI IZOSTANAK

Petev je s razlogom zvao Đumića: Otpao standardni defanzivac zbog koronavirusa

Ranije smo za utakmice protiv Kazahstana i Ukrajine ostali bez Miralema Pjanića i Radeta Krunića

Saničanin: Nije ga bilo u konkurenciji za večerašnji meč Partizana. ARHIV

E. Ćosić

30.9.2021

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je poslao dva naknadna poziva za oktobarske kvalifikacijske utakmice. 

Oni su otišli na adresu veznjaka Sanjina Prcića i defanzivca Darija Đumića. Mnogi su bili iznenađeni što je poziv dobio defanzivac Tventea, međutim selektor "Zmajeva" je morao brzo reagovati, pošto su iz Beograda stigle loše vijesti.

Naime, jedan od najboljih igrača reprezentacije u posljednje vrijeme Siniša Saničanin zbog koronavirusa neće biti na raspolaganju državnom timu protiv Kazahstana i Ukrajine. Njega danas nije bilo u konkurenciji za meč njegovog Partizana i estonske Flore u Konferencijskoj ligi.

- Siniša Saničanin ima koronu, uradio je test, on je bio pozitivan. Odlično se osjeća, ali takva su pravila, kad si pozitivan ne možeš ni da treniraš ni da igraš - objasnio je trener Partizana Aleksandar Stanojević izostanak Saničanina.

Podsjećamo, ranije je selektor Petev ostao bez povrijeđenih Miralema Pjanića i Radeta Krunića. Naša selekcija 9. oktobra gostuje Kazahstanu, a tri dana kasnije idemo na megdan Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.