PREMIJER LIGA BIH

Dudić: Vratit ćemo se pobjedama

Imamo dilema oko početnog sastava, imali nekih rovitih igrača, rekao je trener "Rođeni"

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Šumar

1.10.2021

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić u najavi predstojeće utakmice u Posušju (subota - 15 sati) prvo je istakao da je njegova ekipa, nakon - kako kaže, nekih turbulentnih utakmica, imala konačno mir za treninge.


Trebamo da se skoncentrišemo na igru

- Mislim da su svjesni momci šta je i gdje smo došli, rekao je Dudić i dodao:

- Ne možemo mi njima poslije utakmice protiv Tuzla Cityja ništa zamjeriti na odnosu, zalaganju i prikazanoj igri. Međutim, nema rezultata, dešavaju nam se neke greške koje nas skupo koštaju. Uđemo dekoncentrisani u utakmicu i onda se desi jedan period od desetak minuta, gdje se jednostavno ne vidimo, a poslije toga ne možemo da se vratimo. Trebamo da se skoncentrišemo na 90 minuta igre i da odigramo maksimalno skoncentrisano utakmicu. Mislim da će iz toga sigurno proizaći rezultat i da ćemo se vratiti pobjedama, što sigurno ova ekipa može i ne sumnjam da će to da bude.

Što se tiče ekipe Posušja, Dudić je sigurno da to jako organizovan tim, pogotovo kada igra kod kuće.

- Pobijedili su Borca, odigrali su neriješeno protiv Zrinjskog i Širokog Brijega. Ostvarili su bolje rezultate protiv dobrih ekipa. Sigurno da nas ne očekuje nimalo lagan posao, promijenili su trenera i neka nova razmišljanja u igri. Sigurno su malo defanzivnije koncentrisani, a prema naprijed traže prostor iz kontranapada, dok je prijašnji trener gajio malo više posjed lopte. Svaki trener ima svoju viziju, imaju nekoliko dobrih i brzih igrača, a na koje ćemo obratiti pažnju. Imali smo sedam dana i mislim da smo se adekvatno pripremili, rekao je je Dudić, koji u Posušju neće moći računati na Radovca, a na povrede su se žalili Zajmović i Dejanović.


Zdravstveni bilten

- Imamo još jedan trening do utakmice... Imamo dilema oko početnog sastava, imali nekih rovitih igrača. Radovac je sigurno van stroja, žali se na povredu i Zajmović i Dejanović. Iako Džanković trenira individualno, njega nećemo imati za ovu utakmicu, zaključio je Dudić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.