PREMIJER LIGA BIH

"Rođeni" danas u Posušju bez pola tima

Iako mi imamo problema oko sastava, nemamo izbora. Idemo igrati napadački, na pobjedu koja bi nam je itekako potrebna, zaključio Dudić

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Šumar

2.10.2021

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić pred današnji duel na posuškom Mokrom Docu ima puno problema sa igračkim kadrom. Naime, pored Samira Radovca, koji je zbog zdravstvenih problema prouzrokovanih velikim stresom i iscrpljenošću četiri dana bio u bolnici (izašao u ponedjeljak), na jednom od posljednjih treninga povrijedio se golman Slaviša Bogdanović, od ranije je povrijeđen i Dženan Zaimović, a Brandao i Nemanja Anđušić su nedovoljno oporavljeni.

– Imamo problema sa povredama i nedovoljno oporavljenim igračima, ali šta je - tu je. Idemo igrati, rekao je Dudić.

– Čeka nas ekipa koja je u odnosu na naš posljednji susret promijenila trenera koji opet forsira dva sistema igre, koje voli mijenjati i u samoj utakmici što se dalo vidjeti protiv Širokog Brijega. Trenutno nisu ekipa koja igra na posjed. 

Snimljene su dobre i loše strane Posušaka.

- Ukoliko dođe do promjene sistema sa 4-2-3-1, na 3-5-2 ili nešto slično... Vidjelo smo isto tako da ih je teško nadigrati, ali i da imaju oscilacija u igri. U veznom redu imaju tri jako dobra igrača, Ilinkovića, Serdarušića, Lauša, te vrlo neugodnog i pokretljivog Luku Begića. Iako mi imamo problema oko sastava, nemamo izbora. Idemo igrati napadački, na pobjedu koja bi nam je itekako potrebna, zaključio Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.