IGRAČI IZBJEGAVAJU VAKCINU

Jirgen Klop: Ne razumijem igrače koji ne žele da se vakcinišu

Ne razumijem zašto je to ograničenje slobode, kako neki tvrde. Jer ako jeste, onda je i zabrana vožnje u alkoholisanom stanju ograničenje slobode, pita se Nijemac

Klop smatra da se svi trebaju vakcinisati. AFP

M. K.

3.10.2021

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Klopp) izjavio je kako ne razumije zašto neki igrači odbijaju vakcinaciju protiv koronavirusa.

Iako se smatra da se u Premijer ligi u svakom klubu vakcinisalo manje od pola igrača, Klop tvrdi da je 99 posto njegovih igrača vakcinisano i da nikoga nije morao ubjeđivati u to.

- Ne razumijem zašto je to ograničenje slobode, kako neki tvrde. Jer ako jeste, onda je i zabrana vožnje u alkoholisanom stanju ograničenje slobode, ali to prihvatamo. Vakcinisao sam se jer sam bio zabrinut za sebe, ali još više za sve ostale oko sebe. Ako dobijem bolest i patim to je moja greška. Ali, ako je dobijem i širim na sve ostale, ja sam kriv, a ne oni, kazao je Klop za britanske medije. 

Prošle sedmice Premijer liga je obavijestila javnost da samo sedam klubova ima više od 50 posto potpuno vakcinisanih, s tim da nisu naveli koji su to klubovi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.