BIVŠI REPREZENTATIVAC

Višća dobio novog trenera u Bašakšehiru

Posrnuli tim preuzima Emre Belozoglu

Višća i Belozoglu: Ponovo će sarađivati u Bašakšehiru. ARHIV

E. Ćosić

3.10.2021

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća još uvijek je član Bašakšehira, iako se kroz svaki prijelazni rok provuče nekoliko imena klubova koji su zainteresovani za usluge krilnog fudbalera.

Međutim, Višća se nije odlučivao za promjenu trenutne sredine u kojoj uživa ikonski status. Prije dvije godine sa ovim klubom je osvojio historijski naslov prvaka Turske, ali je godina nakon toga bila mnogo lošija. Nije ove sezone Bašakšehir ne igra mnogo bolje u odnosu na prošlu.

Nakon osam odigranih utakmica Višća i društvo skupili su svega šest bodova i zauzmimaju 15. mjesto u prvenstvu. Zbog toga je došlo do promjene na trenerskoj klupi, pa je Ajkuta Kočamana (Aykut Kocaman) zamijenio legendarni Emre Belozoglu, koji je igrao za ovaj klub u periodu od 2015. do 2019. godine. 

Nakon igračke karijere Belozoglu je se prvo okušao u ulozi sportskog direktora Fenerbahčea, kasnije je nakratko i sjedio na klupi turskog velikana. 

- Naš predsjednik Goksel Gumusdag i Emre Belozoglu će sutra potpisati ugovor tokom konferencije za medije - navodi se u saopćenju Basaksehira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.