KVALIFIKACIJE ZA SP

Dalić: Moramo ovaj ciklus shvatiti ozbiljno

Selektor Hrvatske pred oktobarske mečeve

Dalić: Idemo korak po korak. PIXSELL

A. V.

4.10.2021

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je uoči nove reprezentativne akcije i kvalifikacionih mečeva protiv Kipra (8. oktobar) i Slovačke (11. oktobar) naglasio kako se i ove utakmice moraju shvatiti ozbiljno kao i one u septembru u kojima je osvojeno sedam bodova u tri susreta.

- Moramo ovaj ciklus shvatiti jako ozbiljno, on je lakši od prošlog samo zato što igramo dvije, a ne tri utakmice. Ako ne budemo ozbiljni i odgovorni mogli bismo imati problema. Samim tim što imamo manje utakmica, manje je i pozvanih napadača jer smatramo kako ćemo i s ovim izborom naći dobru soluciju. Vratio se Modrić pa ćemo imati svoju standardnu veznu liniju što će nam olakšati situaciju. Prve opcije za pozicije u špicu su Kramarić i Livaja - najavio je Dalić.

Uoči dvije oktobarske utakmice Hrvatska se nalazi na vrhu grupe H sa 13 bodova, koliko ima i druga Rusija.

- Najvažnije je da mi do kraja kvalifikacija ovisimo sami o sebi, ali ne bih htio da se dovedemo u situaciju da moramo pobijediti zadnju utakmicu protiv Rusije u Splitu. No, idemo korak po korak kako bismo si olakšali put - dodao je Dalić.

Još ranije su zbog problema s povredama sa spiska otpali desni bočni Seltika Josip Juranović i stoper Zenita Dejan Lovren, pa je Dalić aktivirao pretpozive Duji Ćaleti-Caru te Marinu Pongračiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.