NE VJERUJE U ARGENTINCA

Kasano smatra da će Poketino ubrzo dobiti otkaz u PSG-u, priziva bivšeg trenera Reala

Proslavljeni italijanski fudbaler ne može da vjeruje da trener pita igrače kako da igraju

Kasano: Misli da bi Zidan mogao naslijediti Poketina. TWITTER

E. Ćosić

5.10.2021

Nekadašnji italijanski reprezentativac Antonio Kasano (Cassano) za "BoboTV" je rekao kako smatra da će Maurisijo Poketino (Mauricio Pochettino) dobiti otkaz na klupi Pariz Sen Žermena.

Argentinski stručnjak je u klubu od 2. januara ove godine, ali sa "Svecima" nije uspio osvojiti titulu prvaka. Ovog ljeta je dobio Lionela Mesija (Messi), Serhija Ramosa (Sergio), Ašrafa Hakimija (Achraf), Đanluiđija Donarumu (Gianluigi Donnarumma) i Džordžinija Vajnalduma (Georginio Wijnaldum), pa će se tako od njega očekivati svi trofeji.

Međutim, Kasano ne vjeruje da Poketino može osvojiti PSG. Štaviše, smatra da bi Poketino do kraja godine mogao dobiti otkaz u francuskoj prijestonici. 

- Čuo sam loše stvari o njemu. On je sjajan tip, ali kao trener nije ni minute radio na taktici, a ekipa to traži od njega. On igrače traži savjete kako igrati. Ne mogu vjerovati. Nikada nije trenirao prvake, a sada ima problem sa upravljanjem sjajnih igrača. Koliko sam shvatio, ako nastavi ovako, dobit će malo vremena. Pazite na Zidana - rekao je Kasano koji vjeruje da bi bivši trener Reala mogao zamijeniti Poketina ako do kraja godine ne popravi svoj status.

Inače, Poketino je PSG vodio na 46 utakmica, a ostvario je 33 pobjede, četiri remija i devet poraza. Osvojio je dva trofeja, francuski Kup i Superkup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.