AUSTRIJA

Bh. fudbaler i društvo bez navijača u narednom periodu: Bojkotuju zbog korona pravila

Grahovac i njegov Rapid neće imati podršku svojih pristalica

Grahovac: Ovo mu je drugi mandat u bečkom timu. AFP

E. Ćosić

5.10.2021

Bečki Rapid za koji nastupa bh. internacionalac Srđan Grahovac u narednom periodu neće imati podršku svojih navijača. Iako je ekipa napokon zabilježila trijumf (5:2 protiv Tirola), problemi su se preselili na tribine.

Naime, navijači ovog tima su ogorčeni korona pravilom, zbog čega će bojkotovati dolaske na utakmice. Od početka ovog mjeseca je u Beču, ali i drugim dijelovima Austrije na snazi 2-G pravilo. Prema tom pravilu na tribine, diskoteke i restorane mogu samo cijepljeni i oni koji su prebolovali koronavirus. S tim da negativan test ne važi.

To je izazvalo nezadovoljstvo među navijačima, pa će i oni najvatrenije Rapidove pristalice bojkotovati utakmice. Tako Grahovac i društvo neće imati podršku sa tribina. Grahovac će uskoro dočekati Luku Menala i Amera Gojaka koji s Dinamom gostuju u utakmici Evropa lige.

Što se Grahovca tiče, njemu je ovo drugi mandat u bečkom timu. Prvi je bio u periodu između 2014. i 2018. godine, a nakratko je bio na posudbi u Astani. Kazahstanski tim ga je potom kupio, nakratko ga poslao i na posudbu u Rijeku, a onda se u januaru 2019. godine vratio u Beč. Za "A" reprezentaciju je odigrao tri utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.