FK SLOBODA TUZLA

Abid Mujagić nakon operacije koljena: Oporavak zasad teče po planu

Općenito, čovjeku ne može biti svejedno i nije lahko prolaziti kroz sve ovo, posebno kad' znam da mi se od dolaska u Slobodu desilo dosta pehova koji me koče

G. Š.

Abid Mujagić

Foto: FK Sloboda


Prvotimac tuzlanske Slobode Abid Mujagić uspješno se oporavlja nakon operacije koljena koja je obavljena prošle sedmice. Operacija meniskusa i hrskavice bila je uspješna

Nije lahko prolaziti kroz sve ovo

- Hvala Bogu sve je prošlo kako treba. Što se tiče koljena, oporavak zasad teče po planu. Međutim, općenito, čovjeku ne može biti svejedno i nije lahko prolaziti kroz sve ovo, posebno kad' znam da mi se od dolaska u Slobodu desilo dosta pehova koji me koče. To mi teško pada', rekao je Mujagić, koji je povrijeđen u utakmici 6.kola m:tel Premijer lige BiH.

Ističe da mu mnogo nedostaju treninzi i utakmice, kao i njegovi saigrači koje redovno prati i za koje navija, kako kaže, cijelim srcem.

- Stanje na tabeli je dobro. Četvrti smo i moramo biti zadovoljni. U zadnjih nekoliko utakmica ne ide sve po planu, ali mislim da ovi momci mogu nastaviti sa dobrom igrom i zadržati visoku poziciju', optimista je Mujagić.

Novi izazovi

Za šest sedmica trebao bi početi hodati. Nada se da će za četiri mjeseca biti spreman za nove izazove.

- Volio bih spreman dočekati zimske pripreme i drugi dio sezone. Ukoliko oporavak bude uspješan, potrudit ću se da iz ovog izađem jači i da se vratim onome što volim da radim'' rekao je Mujagić, koji se nada da više neće biti prepreka koje će ga spriječiti da pruži svoj maksimum.

Više o temi Abid Mujagić

TUZLA
Vršac sutra testira Slobodu
PREMIJER LIGA BIH
Crnogorac: Najjači smo kada nas svi otpišu
NA VRH

Podijeli članak na