KVALIFIKACIJE ZA SP

Šestorici reprezentativaca uskraćene vize za ulazak u Kazahstan!

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije

G. Šumar

Sa današnjeg treninga "Zmajeva"

Foto: NSBiH


Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) ostao je danas bez još šestorice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan. Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

- Nogometni savez BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača, saopćeno je iz NSBiH.

NA VRH

Podijeli članak na