GENERALNI SEKRETAR NS BIH

Džemidžić: Radimo sve u saradnji sa UEFA-om, svi su se uključili da nam pomognu

Našu reprezentaciju zateklo odbijanje viza šestorici fudbalera i članovima delegacije

Džemidžić: NS BiH sve radi u saradnji s UEFA-om. ANADOLIJA

E. Ć / Anadolija

6.10.2021

Loše vijesti zadesile su fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine uoči leta za Kazahstan. Naime, šestorici fudbalera nije izdata viza, pa će tako Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović ostati u Sarajevu, a onda se u Ukrajini priključiti svojim saigračima.

Iz Nogometnog saveza BiH, kaže generalni sekretar krovne kuće bh. fudbala Adnan Džemidžić, rade sve kako bi šestorica fudbalera ipak otputovala u Nur Sultan.



Imaju pravo da ne daju objašnjenje

- Njihovo diskreciono pravo je da ne daju objašnjenja. Svaka ambasada ima diskreciono pravo na to. Naši ljudi su gore čekali u nadi da će dobiti vize, ali nažalost to se nije dogodilo, a o razlozima nisu obaviješteni. Pokušavamo sve da uradimo kako bi ovih naših šest igrača, ako ne danas, da barem u toku sutrašnjeg dana stignu u Kazahstan.

Tražimo način za rješenje ove situacije i preko UEFA-e. Svi su se zaista uključili, da nam pomognu u ovom slučaju. Ovo je nešto što se do sada nije desilo. Idemo iz sportskog razloga da odigramo utakmicu koja je u međunarodnom kalendaru, a nas sve ukupno ima 19 igrača, od toga tri golmana - rekao je Džemidžić za "Anadoliju".

Tražimo privremenu vizu

U Nogometnom savezu naše zemlje ne razmišljaju o mogućnosti da ne igraju utakmicu sa Kazahstanom.

- Sve što radimo je u saradnji s UEFA-om, a oni su obećali da će učiniti sve da nam pomognu. Radimo na najbolji mogući način, kako znamo i umijemo, da se ovo dobro završi. Pokušat ćemo u naredna 24 sata da izdejstvujemo da naši igrači dobiju barem privremenu vizu da mogu odigrati ovu utakmicu. Ako ne onda će nam se priključiti u Ukrajini, ali nadamo se najboljem - zaključio je generalni sekretar NS BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.