DESETKOVANI U KAZAHSTANU

Zlatan Nalić za "Avaz": U bitkama gdje ostaneš bez starih ratnika rađaju se neki novi heroji

Imamo dosta igrača koji mogu odigrati dobro. Ovakve teške okolnosti često budu kulminacija, smatra Nalić, čiji sin Adi nije dobio vizu za Kazahstan

Nalić za "slučaj viza" saznao iz medija. Arhiv

Piše: M. Kadić

6.10.2021

Fudbalska A selekcija naše zemlje danas je otputovala letom iz Sarajeva u Kazahstan gdje u subotu igraju protiv domaće selekcije duel kvalifikacija za Mundijal u Kataru. 

Kao što je poznato, selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) saznao je užasne vijesti o šest igrača koji nisu dobili vizu za ulazak u tu zemlju, a iz FSBiH su javili da rade sve kako bi se taj problem riješio. 

Saznao za vize iz medija

Ako se nešto ne promijeni, uz ranije otpisane igrače, u Kazahstanu ćemo biti i bez Sanjina Prcića, Elvisa Sarića, Dennisa Hadžikadunića, Darija Đumića, Adija Nalića i Jusufa Gazibegovića.

Podsjećanja radi, Petev od ranije u kvalifikacijskom duelu protiv Kazahstana neće moći računati na Marija Vrančića, Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Sinišu Saničanina, Matea Sušića i Stjepana Lončara.

Među igračima kojima nije odobrena viza je i Adi Nalić, sin bh. stručnjaka i čestog gost komentatora tokom prenosa utakmica "Zmajeva", Zlatana Nalića.

U razgovoru za portal "Avaza" kaže kako je za novonastalu situaciju u reprezentaciji saznao iz medija, te da je i sam iznenađen.

- Vjerujte i sam sam iznenađen ovom viješću. Za neizdavanje vize našim igračima saznao sam iz medija. Trenutno se nalazim u Švedskoj, rekao nam je bivši šef struke Tuzla Cityja i Slobode.


Iskoristiti ovu situaciju

Na pitanje koliko uopšte može naša selekcija napraviti bez svih nabrojanih igrača, ako se nešto u međuvremenu ne riješi, Nalić je odgovorio:

- U bitkama gdje ostaneš bez starih ratnika rađaju se neki novi heroji. Imamo dosta igrača koji mogu odigrati dobro protiv Kazahstana. Pogotovo psihološki gledano, jer igrači koji su 50/50 korišteni do sada dobijaju veći osjećaj sigurnosti u timu gdje je rizik da budu zamjenjeni u igri manji. Ovakve teške okolnosti često budu kulminacija i prekretnica da se stvari okrenu totalno u korist ostećenog tima. Primjera je mnogo, rekao nam je Nalić, te dodao:

- Nadam se zaista da će nam sva ova dešavanja biti dobra pozitivna energija koju trebamo iskoristiti u narednim utakmicama, zaključio je naš sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.