REPREZENTACIJA BIH U-21

Hoće li Maksimović ili Jagodić zamijeniti Starčevića

Ne možemo da budemo zadovoljni sa osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1)

Slobodan Starčević. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.10.2021

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za dva predstojeća kvalifikacijska susreta za Evropsko prvenstvo 2023. godine, od kojih će prvi igrati u petak, 8. oktobra (17.30 sati), na zeničkom Bilinom polju.


Loš start

Drugi meč na programu 12. oktobra kada izabranici selektora Slobodana Starčevića gostuju u Luksemburga. Navodno, to bi mogla biti posljednje dvije utakmice Starčevića na klupi "Zmajića", pošto Izvršni odbor NSBiH nije zadovoljan ni rezultatima ni njegovim radom.

Selekcija BiH, nakon tri odigrana meča u ovim kvalifikacijama, ima samo dva boda

- Ne možemo da budemo zadovoljni sa osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2 - op.a.), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1). Mislim da smo zaslužili više kroz igre koje smo pružali. Od te tri utakmice, nisam zadovoljan kako smo se ponašali, prije svega taktički na „mirnim, odnosno standard situacijama“ protiv Iraca. Možda bi u toj utakmici bili prezadovoljni sa bodom, jer se tako odvijalo - kazao je u razgovoru za Fenu pred selektor Starčević.

Da nisu izgubili od Iraca u Zenici, Starčević je uvjeren da bi protiv Švedske upisali pobjedu te bi, umjesto jedan, osvojili sva tri boda i sada bi "bila i druga slika“...


Maksimović ili Jagodić

Kako tvrdi naš izvor iz NSBiH, bh. fudbalska vlada bi nakon oktobarskih akcije mogao smijeniti selektore Starčevića. Navodno, kandidati za njegovog nasljednika su "dojučerašnji" trener banjalučkog Borca Marko Maksimović i(li) šef struke bijeljinskog Radnika Vlado Jagodić.

S druge strane, zbog - kako javlja naš izvor, kontinuiteta u radu, Starčevićevi sadašnji asistenti Admir Raščić, Zoran Sofrenić... (sinovi Muhidina Raščića i Milorada Sofrenića, članovi IONSBiH) će ostati u stručnom štabu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.