UEFA

Ko će na megdan Španiji: Belgija i Francuska večeras igraju drugo polufinale Lige nacija

Repriza duela iz polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine

Sa duela iz Rusije 2018. godine. TWITTER

E. Ćosić

7.10.2021

Španija je pobjedom nad Italijom (2:1) izborila finale Lige nacija, a večeras će saznati svog protivnika. Večeras se na Alijanc stadionu u Torinu sastaju Belgija i Francuska. 

Ova dva rivala posljednji put su odmjerili snage na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada su "Trikolori" slavili pobjedu rezultatom 1:0, a na kraju je selekcija Francuske i osvojila Mundijal. Bilo je to u okviru polufinala, a jedini gol tada postigao je Samuel Umtiti.

I večeras nas očekuje zanimljiv duel, selektori obje ekipe Robert Martinez i Didije Dešam imaju sve igrače na raspolaganju. Što se tiče formi selekcija, Belgija ima tri vezane pobjede, protiv Estonije (5:2), Češke (3:0) i Belgije (1:0), dok je Francuska u posljednje tri utakmice slavila jednom i to protiv Finske (2:0), a dva puta je remizirala, jednom sa Ukrajinom (1:1), te sa Bosnom i Hercegovinom (1:1).

Ipak, blagu naklonost bukmejkera su dobili Francuzi. Tako je Mozzart na pobjedu "Trikolora" spremio kvotu 2.70, dok je koeficijent na trijumf Belgije 3.00. Pogledajte kompletnu ponudu na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.