KVALIFIKACIJE ZA SP

Zašto u Fudbalskom savezu Kazahstana izbjegavaju kontakt sa čelnicima NSBiH

U rješavanje situacije uključila se i UEFA, sa svim svojim nivoima sa kojima su mogli komunicirati u Fudbalskom savezu Kazahstana, rekao je generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić

G. Šumar

Sa septembarskog duela BiH - Kazahstan 2:2 u Zenici

Foto: NSBiH


Dva naša fudbalska reprezentativca Adi Nalić i Jusuf Gazibegović naknadno su dobila vizu za Kazahstan i trenutno u Zagrebu čekaju let za Moskvu, odakle će produžiti za Nur Sultan, gdje bi trebali doputovati sutra do četiri sata.

- U rješavanje situacije uključila se i UEFA, sa svim svojim nivoima sa kojima su mogli komunicirati u Fudbalskom savezu Kazahstana, rekao je generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić i dodao:

- Nažalost, nismo imali nikakav direktan kontakt sa kolegama iz Fudbalskog saveza Kazahstana, što nas je iznenadilo. Mi smo njima sve vrijeme tokom njihovog septembarskog boravka u BiH bili na dispoziciji... No, to je sada nešto što je manje bitno. Važno je da smo uspjeli riješiti vize za naša dva igrača. Ostala četiri igrača (Sanjin Prcić, Elvis Sarić, kartonirani Dennis Hadžikadunić i Dario Đumić – op.a.) uz sav naš trud teško da će dobiti vizu. Imat ćemo ih sigurno na dispoziciju protiv Ukrajine.

NA VRH

Podijeli članak na