UOČI MEČA NA ASTANA ARENI

Motivisani "Zmajevi" odradili trening u Nur Sultanu, najavljuju pobjedu u subotu

Bh. selekcija gostuje Kazahstanu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru

E. Ćosić

7.10.2021

Trening "Zmajeva" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je trening u Nur Sultanu u okviru priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Kazahstana. Selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) je na raspolaganju imao sve igrače koji su doputovali u Kazahstan.

Luka Menalo koji je u prethodnom meču postigao gol našem narednom protivniku je uoči treninga izjavio:

- Imali smo dosta problema zbog odbijanja viza, ali ne možemo ništa promijeniti i na nama je da radimo i spremamo se za meč sa Kazahstanom. Malo nas je umorio u dugačak put i promjena vremenske zone, ali imamo dovoljno vremena do utakmice da se prilagodimo. Kazahstan je nezgodna ekipa. Igrali smo nedavno s njima i dobro ih poznajemo. Znamo njihove vrline i mane. Spremni ćemo dočekati utakmicu i nadam se pobjedi. Ne bih imao ništa protiv da se opet upišem u strijelce protiv njih - rekao je naš napadač.

Anel Ahmedhodžić ističe da je ekipa motivisana:

- Radimo dobro na treninzima. Vidi se da imamo kvalitetnu ekipu i šteta je što su nam se desili ovi problemi sa vizama. Međutim, to nam daje još veći motiv da napravimo dobar posao i da uzmemo tri boda ovdje. Oni nisu loša ekipa, ali vjerujem da ćemo mi kontrolisati utakmicu. Očekujem da ovaj put iskoristimo naše šanse i da dođemo do pobjede - poručio je defanzivac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.