KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Starčević: Možemo zaustaviti favorita

Mi ćemo taj kvalitet pokušati staviti u prvi plan, rekao je selektor reprezentacije BiH U-21

Mogu li nade bh. fudbala zabilježiti prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. NSBiH

Piše: G. Š.

8.10.2021

Naša mlada fudbalska reprezentacija danas (17.30 sati) na zeničkom Bilinom polju protiv vršnjaka iz Italije igra kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2023. godine.


Veliki talent

- Atmosfera u ekipi je dobra - rekao je selektor BiH U-21 Slobodan Starčević i dodao:

- Vidim jedan mir, posvećenost, slušanje od strane igrača u iščekivanju, sigurno, jedne od većih utakmica u našim karijerama, kako mene kao trenera, tako i njih kao igrača.

Italijanski selektor mlade reprezentacije Paolo Nikolato (Nicolato) iskazao je respekt prema našem timu, koji vidi kao ozbiljnu, agresivnu i potentnu ekipu..

- Znamo da imamo svoj kvalitet. Mi ćemo taj kvalitet pokušati staviti u prvi plan. A to je, prije svega, jedna kompaktnost i agresivnost kada nemamo loptu, odnosno jednostavnost kada je osvojimo. Jer, tom, velikom talentu Italije možemo samo i odgovoriti kao tim. Ako bismo se mi, sada, “vagali“ pojedinačno - to bi sve išlo na njihovu stranu. Međutim, smatram da je naš tim malo duže zajedno i da smo imali više zajedničkih utakmica. Ono što smo radili u martu, junu i, sada, u septembru, sigurno je dovelo do toga da smo timski sigurno bolji nego što smo bili ranije - analizira Starčević, koji nije zadovoljan startom kvalifikacije.


Loš start

- Ne možemo biti zadovoljni s osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1). Mislim da smo zaslužili više kroz igre koje smo pružali. U te tri utakmice nisam zadovoljan kako smo se ponašali, prije svega taktički na „mirnim, odnosno standard situacijama“ protiv Iraca. Možda bi u toj utakmici bili prezadovoljni sa bodom, jer se tako odvijalo – ističe selektor.

Napominje da je meč protiv Švedske pokazala da protiv kvalitetnih ekipa možemo odigrati dobro.

- Pokazali smo da možemo ne samo da trpimo, nego i da kroz posjed lopte ugrozimo protivnika, kako smo i radili. Na toj atmosferi i rezultatu iz te utakmice, radili smo i pripremu za duel s Italijom - zaključio je Starčević.

Kladionica Mozzart na pobjedu našeg tima daje kvotu 5.90. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.


Raspored i poredak

Poredak grupe F: Švedska 7 (tri meča), Italija 6 (2), Republika Irska 4 (2), Crna Gora 4 (4), BiH 2 (2) i Luksemburg 1 (4).

Osim susreta BiH – Italija, danas se igraju i Švedska – Crna Gora (18 sati) te Republika Irska – Luksemburg (18.15).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.