KVALIFIKACIJE ZA SP 2022.

Hrvatska i Crna Gora slavile u gostima, Turci i Norvežani podijelili bodove

Slovenija pregazila Maltu slavivši rezultatom 4:0, a uspješna je bila i Sjeverna Makedonija u Lihtenštajnu

Turci i Norvežani prikazali su zanimljiv fudbal. AFP

Piše: M. K.

8.10.2021

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. nastavljene su večeras širom Evrope. I pored činjenice da nije bilo nijednog velikog derbija na programu, nije nedostajalo golova i uzbuđenja.

Većina nacionalnih selekcija iz regiona večeras su igrale svoje susrete 7. kola u kvalifikacionim grupama i bile su uglavnom uspješne.

Hrvatska je gostovala na Kipru i slavila rezultatom 3:0. Hrvate je u vodstvo doveo Ivan Perišić golom u finišu prvog dijela, a taj rezultat je trajao do 80. minute kada je Joško Gvardiol potvrdio pobjedu "Vatrenih" 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Marko Livaja u posljednjim sekundama meča.

Crna Gora je imala lako gostovanje kod Gibraltara, gdje su pogocima Adama Marušića i Fatosa Bećiraja (dva gola) slavili s 3:0.

Slovenija je pregazila u gostima Maltu s 4:0.

Mrežu domaćina tresli su dva puta Josip Iličić, te po jednom Andraž Šporar i Benjamin Šeško, a uspješna je bila i Sjeverna Makedonija u Lihtenštajnu ostvarivši pobjedu 4:0, koju su im donijeli strijelci Darko Velkoski, Ezgjan Alioski, Boban Nikolov i Darko Čurlinov.

Zanimljivo je bilo u duelu Turske i Norveške za koju nije igrao Erling Haland (Haaland).

U 6. minuti domaći su poveli preko Kerema Akturkoglua, da bi na konačnih 1:1 poravnao u 41. minuti Kristian Torstved (Thorstvedt).

Od ostalih mečeva treba izdvojiti duel Njemačke i Rumunije koji je okončan pobjedom Nijemaca 2:1.

Poravnanje "Elfu" je donio Serž Gnabri (Serge Gnabry) nakon što su Rumuni rano poveli golom Ianisa Hadžija (Hagi), da bi potpuni preokret domaćinu donio Tomas Miler (Thomas Muller) u 81. minuti utakmice.

U ostalim utakmicama ostvareni su sljedeći rezultati: Češka - Vels 2:2, Estonija - Bjelorusija 2:0, Island - Armenija 1:1, Latvija - Nizozemska 0:1 i Rusija - Slovačka 1:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.